Σχετικά με το Project

Η Kalomiris Energy Solutions είναι μια εταιρεία που εμπορεύεται συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι και κάθε άλλο χώρο. Έχει μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων η οποία περιλαμβάνει συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, ανεμιστήρες, αφυγραντήρες, φούρνους, εστίες γκαζιού, bbq και πολλές ακόμα κατηγορίες προϊόντων.

Το παλιό eshop της εταιρεία βασίζονταν σε Wordpress/Woocommerce το οποίο έχει πολλές αδυναμίες, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μεγάλων eshops. Το νέο Eshop λειτουργεί πλέον στην πλατφόρμα του Magento, μπορεί να διαχειριστεί χιλιάδες προϊόντα και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μεγάλο τζίρο. Τα προϊόντα παρουσιάζονται μέσα σε ένα καλαίσθητο λειτουργικό interface δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για αγορές. Το Migration των προϊόντων το ανέλαβε η GIM, και στη συνέχεια έγινε η οργάνωση του υλικού με φίλτρα αναζήτησης, και σωστές υποκατηγορίες μιας και έλειπαν όλα αυτά τα στοιχεία στο παλιό site.

 

Kalomiris Energy Category

 

GIM Ecommerce Solution

Το παλιό Site ήταν στημένο στην πλατφόρμα Woocommerce, με αποτέλεσμα το eshop να λειτουργεί πολύ αργά (το Woocommerce δεν αντέχει μεγάλο πλήθος προϊόντων με options) και ταυτόχρονα δεν υπήρχε τυποποίηση των προϊόντων (standardization). Η ιστοσελίδα ξανασχεδιάστηκε  από την αρχή, δημιουργήθηκε νέα μακέτα και υλοποιήθηκε η μεταφορά προϊόντων και πελατών από την πλατφόρμα WooCommerce σε Magento.

 

Kalomiris Energy Product

 

Χαρακτηριστικά του GIM E-Shop

Οι λόγοι για την επιλογή του Magento είναι πλέον γνωστοί καθώς η πλατφόρμα του Magento CE παρέχει:

  • Αξιοπιστία και σταθερότητα λειτουργίας  
  • Άνετη πλοήγηση στον επισκέπτη
  • Άνεση χρήσης από τον διαχειριστή
  • Αναβαθμισμένη αναζήτηση με χρήση Φίλτρων αναζήτησης
  • Cross-Sell Προτάσεις στον επισκέπτη για μια συνοδευτική αγορά σε κάθε προϊόν ξεχωριστά

 

Kalomiris Energy Cross-Sell

 

Skroutz feed & SEO

Για την ομαλή μετάβαση του νέου eshop στο Skroutz και την αντικατάσταση του παλαιού δημιουργήθηκε ένα νέο xml αρχείο διατηρώντας τα προηγούμενα δεδομένα. Ο στόχος που επιτεύχθηκε ήταν να γίνει ομαλά η ενσωμάτωση του νέου eshop στο Skroutz χωρίς την οποιαδήποτε έξτρα χρέωση για την νέα καταχώρηση.

Για το νέο eshop αξίζει να αναφέρουμε τις αλλαγές στη δομή των Κατηγοριών (Structure), την πρόσθεση Canonical urls και την SEO δομή, σαν παραδείγματα της εργασίας που έγινε για την βελτιστοποιημένη ανάγνωση του eshop από τις μηχανές αναζήτησης.
 

Από τη μεριά του επισκέπτη

Από τη μεριά του επισκέπτη το νέο eshop παρουσιάζει πλέον ένα καλαίσθητο Μενού που κατεβαίνει μαζί σου χαμηλά στην ιστοσελίδα. Περιλαμβάνει επίσης μία μεγάλη βιτρίνα, μεγαλύτερο κατασκευαστικό πλάτος (στο σύνολο της ιστοσελίδας) ενώ αναβαθμίστηκαν συνολικά και ουσιαστικά τα χρώματα της ιστοσελίδας. Ο νέος πιο φωτεινός τόνος αναβαθμίζει αισθητά την ατμόσφαιρα περιήγησης στην ιστοσελίδα.  

Για πιο άμεση επαφή και ενημέρωση στους πελάτες προστέθηκε Blog, ενότητα με Συμβουλές και μηχανισμός Email Newsletter.