Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects που έχουμε αναλάβει στη Greek Internet Marketing είναι το Toppik.gr

Η συνεργασία μας άρχισε με περιπετειώδη τρόπο... και κατέληξε σε μια εκπληκτικά εποικοδομητική σχέση.

Η εταιρεία δαπανούσε μια περίοδο πάνω από 2000 μηνιαίως σε διαφήμιση Google Adwords και καταφέραμε χάρη σε συνεχή βελτιστοποίηση της καμπάνιας να μειώσουμε το ποσό στα 750€! Το πιο εντυπωσιακό είναι το ROI (επιστροφή της επένδυσης) της καμπάνιας που αγγίζει το 550%

Η βελτιστοποίηση της καμπάνιας Google Adwords ήταν ένα από τα λιθαράκια για την αύξηση της κερδοφορίας. Το site δεν έβγαινε ούτε στη δέκατη σελίδα για τη βεσική λέξη τριχόπτωση, και κάποιοι πίστευαν πως το site είχε φάει "penalty". Μέσα σε 2 βδομάδες χάρη σε SEO το site ανέβηκε 100 θέσεις, και σύντομα ανέβηκε στη 1η σελίδα. 
 


+550%
R.Ο.Ι. (RETURN OF INVESTMENT)

+33%
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ CONVERSION RATE

-2.7ΦΟΡΕΣ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ BUDGET ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΤΑΝ

1ΘΕΣΗ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Conversion Optimization

Εκτός από SEO και Google Adwords, πραγματοποιήσαμε πάνω από 100 μικροαλλαγές στο site για την αύξηση του conversion rate επισκέπτη σε πελάτη. Οι αλλαγές αυτές γίνανε σταδιακά σε 2 μήνες και περιλάμβαναν βελτίωση της δομής, του design, του Copy και άλλων λεπτομερειών. Το conversion rate ανέβηκε από 3% σε 4% (33% αύξηση!).

33% αύξηση δε μας έφτανε οπότε προσθέσαμε μηχανισμό Live Support με αποτέλεσμα το conversion rate να ανέβει στο 4,2% (απόσβεση επένδυσης σε 1 μήνα!).

Έπειτα από αυτές τις βελτιώσεις ασχοληθήκαμε με το List building ώστε να αξιοποηθεί το Email marketing πιο ουσιαστικά. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονταν οι subscribers ήταν απογοητευτικά χαμηλός. Χάρη σε ένα όμορφο exit popup ο ρυθμός με τον οποίο προστίθενται νέοι subscribers ξεπέρασε τους 50 το μήνα.

Στην υψηλότερη επισκεψιμότητα του site συντέλεσαν η δημιουργία θεματικού blog, η συμμετοχή σε forums, και η έντονη παρουσία στο Facebook και στο Twitter.

Πρόσφατα δοκιμάσαμε ένα νέο split test στην αρχική σελίδα του site. Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε το πρώτο ουσιαστικό split-test που αφορούσε το autoplay video. Το νέο split test είχε να κάνει με το banner της 1ης σελίδας πάνω αριστερά. Αλλάζοντας αυτό το banner το conversion rate αυξήθηκε για δεύτερη φορά κατά 16%.
 

Θέλετε παρόμοια αποτελέσματα;

Συμπληρώστε την ειδική φόρμα για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και ένας ειδικός της GIM θα επικοινωνήσει μαζί σας!