Το Delikaris-Sport.gr είναι ένα από τα κορυφαία E-Shops αθλητικών ειδών στην Ελλάδα. Η GIM ανέλαβε τη βελτιστοποίηση της διαφημιστικής καμπάνιας Facebook Ads.

Facebook Ads

Το Facebook αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κανάλι επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με το target group μιας επιχείρησης. Ο βαθμός διείσδυσης και επιτυχίας στο facebook είναι μέγιστος, όταν συνοδεύεται με στοχευμένες και ολοκληρωμένες ενέργειες που κινούν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. Έτσι σαν Social Media & Digital Agency αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε και αναλυτικά ένα success story της GIM δείχνοντας έμπρακτα τη πολιτική και τη στρατηγική της εταιρείας καθώς και την διαδικασία που ακολουθούμε, για να αποκτήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες μας.

H εταιρία Delikaris Sport είναι ένα γνωστό φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα με αθλητικά είδη που επενδύει δυναμικά στην προβολή του brand name του μέσα από τα Social Media και άλλα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας.

H σελίδα «Delikaris Sport» διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό fans που παρακολουθούν τα νέα της εταιρείας, έτσι σημαντικό ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί στην αρχή της συνεργασίας μας με την εταιρεία ήταν να εξετάσουμε αν οι fans είναι ποιοτικά leads, δηλαδή στην ουσία δυνητικοί πελάτες και εαν όχι να δημιουργήσουμε το σωστό στοχευμένο κοινό. Οι άνθρωποι του κοινού αυτού στη συνέχεια θα γίνουν καταναλωτές των προϊόντων της «Delikaris Sport». 


+200.000
ΕΙΣΟΔΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Πρώτο βήμα:

Το πρώτο βήμα που ακολουθήσαμε ήταν η ανάλυση των στατιστικών από τις προηγούμενες ενέργειες Facebook διαφήμισης και των στατιστικών Google Analytics. Επίσης  στα πλαίσια της δημιουργίας της κατάλληλης υποδομής τοποθετήθηκαν οι κατάλληλοι κώδικες για Facebook conversion tracking και Dynamic Remarketing.

Δεύτερο Βήμα:

Εφόσον ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του κοινού και αναγνωρίσαμε τις ανάγκες που είχε η επιχείρηση Delikaris sport, δημιουργήσαμε τα επι μέρους ad campaigns στοχεύοντας στα διαφορετικά Customer Segments, τα Promos που ήταν σε εξέλιξη και παράλληλα ενισχύοντας τη Facebook σελίδα με paid Engagement και Facebook likes.

Ενδεικτικά είδη Facebok διαφήμισης που αξιοποιήθηκαν:

  • Page Like: Παροτρύνουμε το κοινό να κάνει like στη σελίδα
  • Website click: Παροτρύνουμε τους επισκέπτες να κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα
  • Website conversion: αύξηση μετατροπών στον ιστότοπο
  • Video View: αύξηση των view σε video
  • Facebook application: Αύξηση αλληλεπίδρασης με την εφαρμογή διαγωνισμού και αύξηση συμμετοχών

Από τον πρώτο μήνα συνεργασίας καταφέραμε να επισκεφθούν τo e-shop delikaris sport πάνω από 200.000 επισκέπτες

Website Conversions  

Το Facebook παρέχει τη δυνατότητα συγκεκριμένης μορφής διαφήμισης με στόχο τις μετατροπές-convertions του επισκέπτη σε πελάτη. Τη νέα αυτή σχετικά μορφή διαφήμισης αξιοποιούμε σε όλους τους Πελάτες μας που επιθυμούν Direct Response όπως άμεση αγορά από το E-Shop μας. Χάρη στην έξυπνη αξιοποίηση αυτής της μορφής διαφήμισης καταφέραμε στο τρίμηνο της σύμβασης βελτιστοποίησης που είχαμε υπογράψει να μειώσουμε θεαματικά τη σπατάλη διαφημιστικού Budget και να αυξήσουμε μετρήσιμα την κερδοφορία από τη Facebook διαφήμιση.
 

 

Case Studies
Case Studies Social Media

Θέλετε παρόμοια αποτελέσματα;

Συμπληρώστε την ειδική φόρμα για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και ένας ειδικός της GIM θα επικοινωνήσει μαζί σας!