Skip to main content

Κάρολος Τσιλιγκιριάν

Έχεις ακούσει τον όρο κινούμενη εγκυκλοπαίδεια;

Από μικρός με αποκαλούσαν όλο και πιο συχνά έτσι, μέχρι που πρόσφατα φίλοι ξεκίνησαν να με αποκαλούν ο Γιατρός του Internet!

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι...

Από μικρό παιδί πάντα μου άρεσε η γνώση, να ανακαλύπτω νέα πράγματα, να λύνω γρίφους και να δημιουργώ. Ήμουν ένα εσωστρεφές παιδί αλλά όταν παθιαζόμουν με κάτι καινούριο μπορούσα να ασχολούμαι και να μιλάω ακατάπαυστα για αυτό.

 

Τα πρώτα χρόνια στην πληροφορική

Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισα να ασχολούμαι με Η/Υ όπως Amstrad και Amiga και να προγραμματίζω σε Basic. Αργότερα πήγα σε σχολή όπου έμαθα την Pascal.

Αφού είχα ολοκληρώσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το 2005 μπήκε το μικρόβιο μέσα μου για την επιχειρηματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη διαβάζοντας βιβλία όπως το κλασσικό "Πώς να γίνεις πλούσιος με τη δύναμη της σκέψης".

Έφτιαξα το πρώτο μου E-Shop και Ebay store με μηδενικά κεφάλαια και ξεκίνησα να πουλάω προϊόντα καφέ σε όλο το κόσμο. Τότε ανακάλυψα πως ο προγραμματισμός δεν φτάνει οπότε έπρεπε σύντομα να γίνω Expert στο Ηλεκτρονικό εμπόριο και το Digital Marketing.

 

Η γέννηση της GIM

Το 2008 ξεκίνησα με τον τότε συνεταίρο μου τη GIM με στόχο να βοηθήσουμε επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν έξυπνα το Digital Marketing που ήταν τότε στα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως οι συνεταιρισμοί δεν πάνε πολύ καλά στην Ελλάδα, και αυτό αποδείχτηκε και στην GIM...

Ένα χρόνο μετά συνέχισα πια μόνος τη GIM Greek Internet Marketing με όραμα να φέρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στους πελάτες μας, και να γίνουμε μια από τις κορυφαίες εταιρείες Digital Marketing στον κόσμο. Η δημιουργία πετυχημένων case studies και οι ευτυχισμένοι πελάτες είναι η κινητήριος δύναμη για ότι κάνουμε.

 

Επιστημονική έρευνα & Διδακτικό έργο

Η έρευνα και η διάδοση της γνώσης είναι το πάθος μου! Από το 2009 έχω γράψει 4 βιβλία "Μέθοδοι προώθησης ιστοσελίδων", "Μυστικά των επιτυχημένων E-Shops", "Η έξυπνη προσέγγιση στο Google Ads", "Εισαγωγή στο CRO".

Έχω διδάξει Digital Marketing στη Knowcrunch και στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, και έχω δώσει ομιλίες σε πολλά γνωστά συνέδρια όπως Infocom World και E-Commerce Expo. Άρθρα που έχω γράψει έχουν δημοσιευτεί στο Epixeirein, Startup, Capital, Newsbeast, Fortune Greece κ.α.

Η συνεχής έρευνα με βοήθησε να αναπτύξω την επιστημονική μεθοδολογία 4 βημάτων BCR2, και να έχω καθιερωθεί στην Ελλάδα ως Expert στο Strategy και το CRO.

Μαζί με το dream team της GIM έχουμε κάνει πάνω από 30 Σεμινάρια & Webinars σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουμε δυνατά με το The Greek Marketing Hub και το Your Marketing Growth Guide.

 

Είναι δύσκολο να ξεκινάς από το μηδέν

Το επιχειρείν είναι ένα όμορφο ταξίδι και συνάμα η έκφραση του οράματος και της προσωπικότητας ενός επιχειρηματία. Όντας ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος ξέρω τις δυσκολίες του να ξεκινάς από το μηδέν και τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. 

Πολλοί πιστεύουν πως το digital marketing ότι είναι ακριβό και ότι χρειάζονται ξεχωριστό τμήμα στην εταιρεία τους για να επιτύχουν τους στόχους τους. Μία αντίληψη εντελώς λανθασμένη. Στην GIM έχουμε αναλάβει το marketing κομμάτι σε όλων των ειδών τις εταιρείες από μικρά Startups μέχρι μεγάλες ΑΕ, και πια το πελατολόγιο μας επεκτείνεται και εκτός Ελλάδας.

Ανάλογα με το επίπεδο ωριμότητας της επιχείρησης του πελάτη βοηθάμε είτε συμβουλευτικά είτε hands-on με μεγάλες ομάδες που αναλαμβάνουν όλα τα κομμάτια του Digital Marketing Plan.

 

Ολιστική Προσέγγιση

Το 2019 συνειδητοποίησα πως όλα ξεκινάνε από μέσα μας, και γεννήθηκε μια νέα αγάπη για την πνευματικότητα. Διαπίστωσα πως αυτό που ξεχωρίζει ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι δεν είναι το τι γνωρίζουν, ή τι κάνουν αλλά οι θεμελιώδεις πεποιθήσεις τους που επηρεάζουν συνειδητά ή υποσυνείδητα τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους.

Δεν αρκεί μόνο η έρευνα ή η Data-Driven προσέγγιση στο Digital Marketing. Η πραγματική επιτυχία έρχεται όταν αντιμετωπίζεις την Επιχείρηση και τους Ιδιοκτήτες της επιχείρησης ολιστικά.

Στην σύγχρονη Ολιστική Προσέγγιση που έχουμε αναπτύξει καθοδηγούμε, συμβουλεύουμε και κάνουμε Coaching στον Πελάτη ώστε να αναπτύξει την επιχείρηση του πιο γρήγορα και πιο εύκολα, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες Επιχειρηματίες έτοιμοι για αυτή την προσέγγιση οπότε ακολουθούμε μια μεθοδική προσέγγιση βήμα-βήμα.

Έχουμε τη χαρά να έχουμε βοηθήσει πάνω από 1000 Ελληνικές επιχειρήσεις όπως η Metlife, BBCLUB, Dioptra, Pizza Fan και άλλες, και να υποστηρίζουμε σε σταθερή βάση πάνω από 110 πελάτες που μας εμπιστεύονται για την ανάπτυξη τους, στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο ή το Lead Generation.

 

Το Puzzle

Το επιχειρείν είναι μια περιπέτεια με πολλούς γρίφους, που συνεχώς ανακαλύπτεις στην πορεία καινούρια κομμάτια για να συμπληρώσεις το puzzle. Το puzzle όμως δεν είναι συγκεκριμένο. Υπάρχει ένας πραγματικά ατελείωτος καμβάς όπου μπορείς να δημιουργήσεις χωρίς περιορισμό. Υπάρχουν πολλά κομμάτια στο puzzle αλλά το πιο σημαντικό είσαι εσύ και η διάθεση σου για συνεχή ανάπτυξη.

Πιστεύω πως η γνώση, η μεθοδικότητα, η φαντασία και η συνεχής προσπάθεια να φέρεις το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους είναι αυτό που πάει μια επιχείρηση μπροστά. 

Moto μας είναι η το Maximum Impact και η δημιουργία επιτυχημένων case studies με προβλέψιμο μεθοδικό τρόπο. Πιστεύω πολύ στις win-win συνεργασίες.

Αν έχουμε παρόμοια πιστεύω θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσουμε και να κάνουμε connect στο LinkedIn.

 

Κάρολος Τσιλιγκιριάν (CEO)

GIM Greek Internet Marketing
Your Growth Guide
Campus Digital

 

Μονεμβασίας 4

Άγιος Δημήτριος, 17342, Αττική

info@greekinternetmarketing.com

τηλ: 211 71 53 031
211 41 12 599

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!