Skip to main content

Η Mecha Engineering είναι μία από τις πλέον πρωτοπόρες εταιρείες μελέτης, επίβλεψης και κατασκευής ενεργειακών και τεχνικών έργων με projects τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και νέες κατασκευές ή ανακαινίσεις κατοικιών και καταστημάτων.


Με πλούσια ερευνητική συμβολή και πληθώρα καινοτόμων έργων, στόχος της Mecha Engineering είναι πάντα η υψηλή ποιότητα. Κάτι που αποτυπώνεται και στο site της, το οποίο είναι ένα άρτιο τεχνικά site, φιλικό προς το χρήστη και με πλούσιο περιεχόμενο.

1η θέση

στα keywords κατασκευές σπιτιών και κατασκευαστική εταιρία

1η θέση

στο keyword ανακαίνιση

70%

αύξηση των leads

Services

Search Engine Optimization

Το στοίχημα

Η Mecha Engineering επέλεξε τους SEO Experts της GIM, για να βελτιστοποιήσει το site και να αυξήσει έτσι την οργανική επισκεψιμότητα. Τα χρήσιμα άρθρα στο blog, η αναλυτική περιγραφή με λεπτομέρειες των υπηρεσιών της εταιρείας και οι κατατοπιστικές φωτογραφίες σε αυτό το site υψηλού επιπέδου τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά διασφάλιζαν τη μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες στο μέγιστο βαθμό. Έτσι, η αύξηση του traffic συνδεόταν άμεσα με την αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης.

Για να επιτευχθεί η αύξηση του traffic, τέθηκε ο στόχος να βρεθεί το site της Mecha στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google για ιδιαίτερα ανταγωνιστικά keywords, όπως «ανακαινίσεις», «ανακαίνιση σπιτιού» και «κατασκευή σπιτιού». Για να γίνει αυτό, έπρεπε η Mecha Engineering να ξεπεράσει πολλούς σημαντικούς ανταγωνιστές της, ώστε να καταφέρει να κερδίσει τα πολυπόθητα κλικ σε λέξεις με τεράστιο όγκο αναζητήσεων κάθε μήνα.

Η μέθοδος

Η μέθοδος των SEO Experts της GIM βασίστηκε σε δύο άξονες. Αφενός δόθηκε μεγάλη προσοχή στο ίδιο το site, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιστοποιήσεις που θα του επιτρέψουν να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών και να τους προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης σύμφωνα με τα guidelines της Google (on-page optimization). Στις on-page SEO ενέργειες συμπεριλήφθηκε η ανανέωση των meta data ώστε να αυξηθεί το Click-Through-Rate των κρίσιμων σελίδων, ο έλεγχος όλων των τεχνικών ζητημάτων που καθορίζουν την απόδοση του site (technical SEO audit) και η ολοκληρωμένη σύνδεση μεταξύ των σελίδων μέσω αποτελεσματικού interlinking.

Σε συνδυασμό με τις παραπάνω ενέργειες λειτούργησε και το off-page optimization, με στόχο την ενίσχυση του brand και του authority του site. Για να δημιουργηθεί ένα καθαρό και αποδοτικό link profile, αφαιρέθηκαν μέσω disavow τα backlinks που έβλαπταν το κύρος στης ιστοσελίδας. Επιπλέον, ακολουθήθηκε μια έξυπνη μεθοδολογία content marketing που αναδείκνυε την υψηλή τεχνογνωσία της Mecha Engineering στον κλάδο της. Παράλληλα, η στρατηγική link building συμπληρώθηκε και με άλλες ενέργειες για απόκτηση αξιόπιστων backlinks, όπως η καταχώριση σε high authority καταλόγους συναφούς δραστηριότητας, social bookmarks και comments και public publishing websites.

Το αποτέλεσμα

Η συνεχής έρευνα και αξιολόγηση των ενεργειών και η στενή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Mecha Engineering έφεραν θεαματικά αποτελέσματα μέσα στον πρώτο χρόνο των ενεργειών μας. Συγκεκριμένα, η Mecha Engineering εμφανίστηκε σύντομα στην πρώτη σελίδα για όλες τις λέξεις-κλειδιά, στις οποίες στοχεύαμε.
Και όχι μόνο αυτό. Μέσα σε ένα έτος, εμφανίστηκε για αυτές τις εξαιρετικά ανταγωνιστικές λέξεις στις πρώτες θέσεις, παρόλο που, όταν ξεκινήσαμε το SEO, για ορισμένες δεν έβγαινε καν στα πρώτα 100 αποτελέσματα!

Η επιτυχία αυτή αποτυπώθηκε και στο οργανικό traffic. Με τις στοχευμένες κινήσεις μας, αυξήθηκε η οργανική επισκεψιμότητα κατά 390%, κάτι που οδήγησε και σε αύξηση των leads κατά 70%!

Πετύχαμε

  • 1η θέση στα στα keywords κατασκευές σπιτιών και κατασκευαστική εταιρία (προηγούμενος χρόνος: δεν εμφανιζόταν καν στα πρώτα 100 οργανικά αποτελέσματα!)
  • 1η θέση στο keyword ανακαίνιση (προηγούμενους χρόνος: θέση 9η)
  • 2η θέση στα keywords ανακαίνιση σπιτιού και ανακαινίσεις κατοικιών (προηγούμενος χρόνος: θέση 7η)
  • 3η θέση στα keywords ανακαινίσεις και ανακαινίσεις σπιτιών (προηγούμενος χρόνος: θέση 15η και 6η αντίστοιχα)
  • 4η θέση στο keyword κατασκευή σπιτιού (προηγούμενος χρόνος: θέση 97η)
  • 390% αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας
  • 70% αύξηση των leads

Με την GIM Greek Internet Marketing συνεργαζόμαστε σχεδόν 5 χρόνια με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη επικοινωνία που είχα με τον Κάρολο που μου είχε παρουσιάσει το πλάνο συνεργασίας μας μέσω της διαχείρισης του SEO. Η συνεργασία κύλησε ακριβώς με το κόστος και το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί και σε λίγο καιρό τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν στην εταιρεία μας με μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο site και των τηλεφωνημάτων που δεχόμασταν.
Σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας ο Κάρολος είναι πάντα δίπλα μας τόσο στην κατασκευή και την αναβάθμιση του site μας όσο και σε συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα του digital marketing. Αν ψάχνετε έναν αξιόπιστο συνεργάτη στον τομέα αυτό, η GIM θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή!

Αλούκος Στάθης, Μηχανολόγος-Μηχανικός, Ιδιοκτήτης του Mecha.gr

Μονεμβασίας 4

Άγιος Δημήτριος, 17342, Αττική

info@greekinternetmarketing.com

τηλ: 211 71 53 031
211 41 12 599

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!