Skip to main content

Gruppo Cucine

H Gruppo Cucine είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρίες σχεδιασμού και κατασκευής ιταλικών κουζινών και επίπλων. Οι εμπνευσμένες collections της εταιρίας έχουν γίνει αντικείμενο θαυμασμού από πολύ κόσμο, επώνυμο και μη, ενώ πολλές από τις δημιουργίες της εταιρίας έχουν παρουσιαστεί κατά κόρον και στα media. Το brand πλέον παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των σύγχρονων τάσεων στον χώρο της κουζίνας και του interior design στην Ελλάδα.

PLATFORM

Drupal

SERVICES APPLIED

Web Design
Web Development

Quality Assurance

Search Engine Optimization

Το κύριο συστατικό της επιτυχίας της Gruppo Cucine είναι ο μοναδικός συνδυασμός λειτουργικότητας, καινοτομίας και ξεχωριστής σχεδιαστικής άποψης σύγχρονης αστικής αισθητικής.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ενσωματώνονται αρμονικά στην ταυτότητα της Gruppo Cucine ώστε να θεωρείται ένα από τα κορυφαία brands στον χώρο.

Η εταιρία ήρθε σε επαφή μαζί μας για τον πλήρη επανασχεδιασμό του καινούριου ιστοτόπου της. Η πρόκληση του project ήταν εξαρχής μεγάλη για εμάς στην GIM: Όλος αυτός ο χαρακτήρας και η συγκεκριμένη ταυτότητα της εταιρίας θα έπρεπε να αποτυπωθούν με απτό τρόπο στην ανανεωμένη ιστοσελίδα, διαμορφώνοντας το -κατάλληλο για αυτό το σκοπό-λειτουργικό και αισθητικό περιβάλλον.

Για να επιτύχουμε το βασικό αυτό ζητούμενο, αντλήσαμε έμπνευση από τις καθαρές minimal γραμμές, την κομψότητα και την γεωμετρικότητα των δημιουργιών του brand ώστε στη συνέχεια να αντικατοπτριστούν αυτά τα στοιχεία στο νέο website. Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε λοιπόν μια μοντέρνα, κομψή και απέριττη ιστοσελίδα που είναι εύχρηστη στην πλοήγηση, αποκρίνεται γρήγορα και που αναδεικνύει την πολυτέλεια και την καλαισθησία των collections της Gruppo Cucine, με σκοπό να τον εντυπωσιάσει τον επισκέπτη με την πρώτη κιόλας ματιά!

Η υλοποίηση του νέου ιστοτόπου έγινε με το πλέον δημοφιλές και ευρέως διαδεδομένο CMS για την κατασκευή σύγχρονων και απαιτητικών websites, το Drupal.

Σε επίπεδο λειτουργικότητας, με το μηχανισμό φίλτρων ο επισκέπτης μπορεί κατά την περιήγηση στη σελίδα, να βρει εύκολα και γρήγορα τις κουζίνες όλων των συλλογών, να επιλέξει τον τύπο της κουζίνας που προτιμά και να ενημερωθεί για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της καθεμίας ξεχωριστά.

H παρουσίαση των προϊόντων και οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν το περιεχόμενο του site είναι κομβικής σημασίας για το αισθητικό πλεονέκτημα στο τελικό αποτέλεσμά του. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήσαμε slider φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, galleries φωτογραφιών, carousels χρωματολογίων και δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προϊόν που βρίσκεται ο επισκέπτης.

Επιπλέον τοποθετήθηκε wishlist οπού ο επισκέπτης μπορεί να εντάξει σε λίστα επιθυμιών τα προϊόντα άμεσου ενδιαφέροντος του. Έτσι, ενθαρρύνεται για περισσότερες μελλοντικές περιόδους σύνδεσης στην ιστοσελίδα.

Ακόμα, το blog περιλαμβάνει πλούσιο περιεχόμενο που παρέχει στον επισκέπτη ενημέρωση για τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας, συμβουλές, ιδέες και tips για να εμπνευστεί και να βιώσει μια εποικοδομητική εμπειρία πλοήγηση. Παράλληλα έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό εργαλείο για SEO.

Επιπρόσθετα, προσθέσαμε τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Image Lazy Loading: Οι φωτογραφίες φορτώνονται αφού έχει φορτωθεί προηγουμένως το περιεχόμενο του site και ενώ έχει φτάσει ο χρήστης στο σημείο για να το δει κάνοντας scroll. Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομείται bandwidth και server request και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα.
  • Fully Optimized Site, τοποθετώντας το περιεχόμενο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματοποιείται ένα ξεκάθαρο visitor journey που να μεγιστοποιεί την πιθανότητα για περισσότερες περιόδους ανά επίσκεψη, μετατροπών, διάδρασης με την σελίδα, ενώ παράλληλα να ενδυναμώνει το awareness και το SEO.
  • Full Responsiveness που προσφέρει εύκολη πρόσβαση και παρόμοια εμπειρία χρήσης του χρήστη ανεξαρτήτου συσκευής.
  • Συμβατότητα με το GDPR πλαίσιο.
  • Ενσωματώσαμε μηχανισμό AMP (Accelerated Mobile Pages) ώστε η ιστοσελίδα να είναι σταθερά γρήγορη και με υψηλή απόδοση σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες.

Μονεμβασίας 4

Άγιος Δημήτριος, 17342, Αττική

info@greekinternetmarketing.com

τηλ: 211 71 53 031
211 41 12 599

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!