Skip to main content
Δημοσίευση: 21/05/2019
Αξιολόγηση:
(1 ψήφοι)

5 tips για να αυξήσετε το traffic στο Google Business προφίλ σας

από την GIM

Υπάρχουν πολλές τακτικές στο local SEO, για να προσελκύσετε τοπικούς πελάτες που ψάχνουν μια συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, στην οποία βρίσκεται η επιχείρησή σας. Οι τεχνικές αυτές αφορούν το προφίλ σας στο Google Business και βοηθούν να μετατρέψετε το ψηφιακό traffic σε πραγματικό traffic πελατών

Υπάρχουν πολλές τακτικές στο local SEO, για να προσελκύσετε τοπικούς πελάτες που ψάχνουν μια συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, στην οποία βρίσκεται η επιχείρησή σας. Οι τεχνικές αυτές αφορούν το προφίλ σας στο Google Business και βοηθούν να μετατρέψετε το ψηφιακό traffic σε πραγματικό traffic πελατών που θα έρθουν μέσα στο κατάστημά σας. Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας 5 από αυτές τις τεχνικές, ξεκινώντας από την ευκολότερη και καταλήγοντας στη δυσκολότερη. Ακόμα και αυτή, όμως, δεν είναι καθόλου αποθαρρυντική και μπορεί να σας φέρει αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο, φτάνει να ξέρετε πώς να την εφαρμόσετε.

Απαντήστε γρήγορα στις ερωτήσεις Google Q&A

Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο

Γνωρίζατε ότι περίπου 40% όσων κάνουν ερωτήσεις στο Google Q&A μπορούν να γίνουν πελάτες σας; Οι χρήστες που κάνουν μια ερώτηση αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνουν πελάτες ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα απαντηθεί η ερώτηση. Ο καλύτερος τρόπος να ειδοποιήστε για νέες ερωτήσεις σχετικά με αυτό που πουλάτε είναι μέσω του Google Maps App, καθώς οι ειδοποιήσεις δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί στον πίνακα ελέγχου του Google My Business.

Δημοσιεύστε την εγγύτητα της επιχείρησης κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος

Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο

Φανταστείτε κάποιον, ο οποίος έχει περάσει όλη τη μέρα σε ένα μουσείο, ένα πάρκο ή κάποιο άλλο αξιοθέατο. Ύστερα, είναι πολύ πιθανό να ψάχνει κάπου, για να φάει, να βάλει βενζίνη ή να αγοράσει κάτι. Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε ένα post, στο οποίο θα αναφέρετε την απόσταση της επιχείρησης από κοντινά σημεία ενδιαφέροντος. Αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον, αν η Google επεκτείνει το πείραμά της να εμφανίζει απόσπασμα του post όχι μόνο στο Google Business Profile αλλά και στις αναζητήσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, για το πώς να δημοσιεύσετε στο Google Business, διαβάστε εδώ.

Μετατρέψτε το Google Business Profile σε κατάστημα

Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο για εμπόρους λιανικής

Το προφίλ σας στο Google Business μπορεί να γίνει κατάστημα χάρη στην επιλογή "See What’s In Store inventory", με την οποία ο έμπορος μπορεί να καταγράψει ποια εμπορεύματα έχει, ώστε ο πιθανός πελάτης να γνωρίζει ακριβώς τι θα βρει εκεί. Αυτή η επιλογή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσετε online το εμπόρευμά σας χωρίς το κόστος και τη διαδικασία του παραδοσιακού e-shop. Είναι κάτι που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον και θα σας κάνει να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό.

Ανεβάστε φωτογραφία προφίλ που θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Επίπεδο δυσκολίας: εφικτό για τα περισσότερα καταστήματα

Όπως φανερώνουν πολλές έρευνες πλέον, ο μέσος χρήστης δεν θέλει να αντιμετωπίζεται ως καταναλωτής αλλά ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τοπικές επιχειρήσεις που θα ενσωματώσουν την τέχνη και την κουλτούρα στο business plan τους θα μπορούν να προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στους πελάτες τους και να ικανοποιούν αυτή την ανάγκη τους. Μπορείτε, για παράδειγμα, να έχετε στη διακόσμησή σας μια μεγάλη και εντυπωσιακή τοιχογραφία, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό του καταστήματος. Αυτή θα προσελκύσει πολύ κόσμο και έχει το δυναμικό να μετατρέψει ένα μεγάλο ποσοστό όσων βγάζουν selfie στο Instagram σε πελάτες. Αφού επενδύσετε σε κάτι τέτοιο, μην ξεχάσετε να το ανεβάσετε ως φωτογραφία προφίλ στο Google Business.

Αναθεωρήστε τις ώρες λειτουργίας σας

Επίπεδο δυσκολίας: εφικτό για τους πρόθυμους επιχειρηματίες

Ένα πρόβλημα με πολλές επιχειρήσεις είναι ότι λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, όταν δηλαδή και οι περισσότεροι πιθανοί τους πελάτες δουλεύουν. Πώς, όμως, θα κερδίσετε υψηλή επισκεψιμότητα στο μαγαζί σας, όταν όλοι είναι στη δουλειά; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε ποιες ώρες είναι ανοιχτοί οι βασικοί ανταγωνιστές σας. Μπορείτε σίγουρα να φανταστείτε ότι τους περισσότερους πελάτες θα κερδίζουν τα καταστήματα που είναι ανοιχτά και μετά τις 5 το απόγευμα, όταν όλοι έχουν επιστρέψει από τις δουλειές τους.

Βέβαια, συχνά υπάρχει το πρόβλημα των μικρότερων επιχειρήσεων που δουλεύουν ήδη πολλές ώρες και δεν μπορούν να προσθέσουν κι άλλες. Μήπως, όμως, θα ήταν πιο αποδοτικό αν αλλάζατε τις ώρες ανάλογα με τις ανάγκες του κοινού σας; Για παράδειγμα, ίσως είναι καλύτερο στον κλάδο σας να ανοίγετε από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ή αντί να κλείνετε το Σάββατο να κλείνετε τη Δευτέρα που θεωρείται μια πολύ ήσυχη μέρα. Είναι θέμα θέλησης και προσαρμοστικότητας στις ανάγκες του κοινού σας. Αν το αποφασίσετε, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τις ώρες λειτουργίας στο προφίλ σας.

 

Εσείς έχετε κάποια αγαπημένη τεχνική στο local SEO που εφαρμόσατε και είδατε αποτελέσματα εύκολα και γρήγορα; Θα χαρούμε να τις διαβάσουμε στα σχόλια!

Σχόλια

Προσθέστε Σχόλιο

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ

Μονεμβασίας 4

Άγιος Δημήτριος, 17342, Αττική

info@greekinternetmarketing.com

τηλ: 211 71 53 031
211 41 12 599

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!