Skip to main content
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2019
Αξιολόγηση:

Στρατηγική αύξησης των followers στο Instagram

από την GIM

Με το Instagram σε διαρκή άνοδο, είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε όσους μας ακολουθούν. Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε πως συνδυάζεται μία στρατηγική ανάπτυξης με διαφήμιση ώστε να αυξηθεί η βάση των followers αλλά και να επιτευχθεί η μετατροπή τους σε πελάτες.

Με το Instagram σε διαρκή άνοδο, είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε όσους μας ακολουθούν.

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε πως συνδυάζεται μία στρατηγική ανάπτυξης με διαφήμιση ώστε να αυξηθεί η βάση των followers αλλά και να επιτευχθεί η μετατροπή τους σε πελάτες.

Ποια είναι η βάση της στρατηγικής αυτής

Με δεδομένο ότι καθημερινά ανεβαίνουν 95 εκατομμύρια φωτογραφίες και video από τους χρήστες, φαντάζει και είναι δύσκολο για μία επιχείρηση να περάσει το μήνυμά της στους δυνητικούς πελάτες της.

Για αυτό, προτείνεται η χρήση της στρατηγικής του 1,80$. Τι είναι αυτή;

Είναι η στρατηγική της στοχευμένης και σταδιακής αύξησης της βάσης των followers και παρόλο που λέγεται «του 1,80$» δεν κοστίζει τίποτα πέρα από χρόνο και προσωπική δουλειά. Θα την επιτύχετε ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Ψάχνετε κάθε μέρα 10 σχετικά με τη μάρκα σας hashtags.
  • Εντοπίζετε τα τοπ 9 σχόλια σε καθένα από αυτά τα hashtags.
  • Κάνετε ένα αξιόλογο σχόλιο (με θεωρητικό κόστος 0,02$).

Έτσι, με 1,80$ (10Χ9Χ0,02=1,80) αυξάνετε σιγά-σιγά αλλά στέρεα τη βάση αυτών που σας ακολουθούν. Διότι δεν έχει σημασία πόσοι σας ακολουθούν αν αυτοί δεν μπορούν να συνάψουν οποιαδήποτε μορφή σχέσης μαζί σας.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα custom ακροατήριο προς το οποίο στοχεύουμε τη διαφήμισή μας με πολύ φθηνότερο κόστος.

Επόμενα βήματα

Αφού δημιουργήσαμε ένα μοναδικό ακροατήριο το οποίο αποτελείται από όσους έχουν προβεί σε οποιουδήποτε είδους engagement με τη μάρκα μας, ξεκινάμε την έρευνα για τα σχετικά hashtags. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι έχοντας ένα πακέτο από hashtags που χρησιμοποιούμε στα ποστ μας μπορούμε να διερευνήσουμε και άλλα παρεμφερή με τα δικά μας και να διαπιστώσουμε και τη δυναμική του καθενός ξεχωριστά. Πολλά hashtags μπορεί να είναι υπερβολικά διαφημιστικά οπότε προτιμάμε να χρησιμοποιούμε αυτά που θα δώσουν χρηστική αξία στη μάρκα μας.

instagram hashtag

Αφού βρούμε τα 10 πιο σχετικά hashtags, ξεκινάμε την επιχείρηση «engagement με τα 9 δημοφιλέστερα ποστ». Πριν βάλουμε τη δική μας πινελιά-σχόλιο κάτω από κάθε ένα από αυτά καλό είναι να:

  • Τα διαβάσουμε προσεκτικά και να δούμε την ποιότητα του ποστ. Η καλή ποιότητα φαίνεται από το αν λέει μια ιστορία, αν δείχνει ότι ο χρήστης έχει ασχοληθεί δηλαδή έχει βάλει χρόνο και προσπάθεια για να το γράψει, αν δεν έχει άπειρα hashtags (τα οποία μπαίνουν προς άγραν επαφών).
  • Μετρήσουμε τον αντίκτυπο που είχαν δηλαδή likes και σχόλια σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των follower. Έστω ένα προφίλ ότι έχει 200.000 followers και ποσοστό engagement 0,2%, τότε σίγουρα δεν θεωρείται επιτυχημένο. Αντίθετα ένα προφίλ με 200 followers και ποσοστό engagement 15% είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.
  • Κλικάρουμε στο λογαριασμό για να διαβάσουμε το προφίλ και να δούμε αν μας ταιριάζει και αν θα έχει όφελος προς τη μάρκα μας το οποιοδήποτε engagement.

Με ποιο τρόπο θα έχουν νόημα τα σχόλια που θα αφήσουμε

Αν πρόκειται να κάνουμε τόσο κόπο για να σχολιάσουμε με καρδούλες και χαμόγελα καλύτερα να κάνουμε κάτι άλλο.

Αν θέλουμε τα σχόλιά μας να είναι αποτελεσματικά πρέπει να προσθέτουν αξία στο ποστ, να δείχνουν κοινωνικότητα, να μην δείχνουν ξερολίαση, να δείχνουν διάθεση για συζήτηση (ερωτήσεις, εμπειρίες).

Τελευταίο βήμα

Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια έχουμε τα εξής:

  1. Μια κοινότητα από υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες.
  2. Ένα custom ακροατήριο από ήδη engaged χρήστες διαθέσιμους ως διαφημιστικούς στόχους.

Και τι κάνουμε; Διαφημίζουμε! Με ένα μικρό, καθημερινό προϋπολογισμό (π.χ. 5€) οδηγούμε εύκολα σημαντικό αριθμό χρηστών προς τα προϊόντα μας. 

intagram post

Δωράκι: πως πρέπει να είναι το σωστό ποστ στο Instagram

Ένα ποστ στο Instagram δεν είναι απλή υπόθεση! Όπως έχουμε ξαναπεί τα social media είναι για να δημιουργούν και να συντηρούν σχέσεις. Επομένως αυτός είναι ο στόχος κάθε ποστ που κάνουμε. Άρα χρειαζόμαστε καλογραμμένο περιεχόμενο (χρήσιμο για τον δέκτη) και bio με αναλυτική και ξεκάθαρη περιγραφή.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Προσθέστε Σχόλιο

Μονεμβασίας 4

Άγιος Δημήτριος, 17342, Αττική

info@greekinternetmarketing.com

τηλ: 211 71 53 031

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας!