Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαφημίσεις του Facebook

ΕΠΙΠΕΔΟ:
Μεσαίο-Προχωρημένο
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
No votes yet

Οι Facebook Ads αποτελούν έναν τεράστιο και πολύπλοκο κλάδο του digital marketing, καθώς είναι σχετικά καινούριες και ακόμα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί επακριβώς η λειτουργία τους ούτε τα αποτελεσματικά χαρακτηριστικά τους. Κάθε χρονιά που περνάει έρχονται στο φως καινούρια στοιχεία σχετικά με το πώς πρέπει να δομηθεί μία καμπάνια στο Facebook, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Τον Ιούλιο του 2017, η εταιρεία Socialbakers, από τις πιο γνωστές παγκοσμίως για τις καμπάνιες στα social media και την προώθηση των brands μέσω αυτών, σε συνεργασία με το Hubspot δημοσίευσε μία έκθεση με το αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε σε 4,5 εκατομμύρια διαφημίσεις στο Facebook σε όλο τον κόσμο από το 2015 έως τους πρώτους μήνες του 2017, ώστε να διαπιστώσει ποιες είναι οι πιο αποδοτικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια.

3 βασικά συμπεράσματα προέκυψαν από αυτή την έρευνα και είναι πολύ ενδιαφέροντα:

guide to facebook advertising

 

1.Οι Post Engagements Ads είναι πολύτιμες

Οι διαφημίσεις στο Facebook που καλούν το χρήστη να εμπλακεί σε μια ενέργεια που του ζητείται, όπως για παράδειγμα να κάνει like, share ή να σχολιάσει, παρουσιάζουν 142% αύξηση στο CTR (Click Through Rates). Αυτό, όμως, που τις κάνει ιδιαίτερα πολύτιμες είναι ότι το CPC (Cost Per Click) παρουσιάζει μία μείωση της τάξης του 83% τα τελευταία δύο χρόνια. Εν ολίγοις, πρόκειται για αποδοτικές αλλά ταυτόχρονα φτηνές διαφημιστικές καμπάνιες. Προς το παρόν τουλάχιστον, οπότε τώρα είναι η ώρα να επωφεληθείτε.

2.Οι διαφημίσεις με βίντεο γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς

Από το 2015, το budget που επενδύεται σε video ads έχει αυξηθεί κατά 150%. Αυτό θα έχει στο μέλλον δύο επιπτώσεις. Αφενός, το CTR θα μειωθεί, αφού σε βάθος χρόνου οι video ads θα αποτελούν την πλειονότητα και δύσκολα θα κάνουν τη διαφορά. Αφετέρου, θα αυξηθεί το CPC λόγω της μεγάλης ζήτησης. Ωστόσο, ακόμα τίποτα από τα δύο δεν έχει συμβεί. Η αποδοτικότητα των διαφημίσεων με βίντεο παραμένει υψηλή και το κόστος χαμηλό. Συνεπώς, τώρα είναι η τέλεια περίοδος για καμπάνιες με Facebook video ads.

native video

3.Οι καμπάνιες για Page Like δεν είναι πλέον δημοφιλείς

Στις ΗΠΑ το 2015 και το 2016, μόνο ένα 3% του budget επενδύθηκε σε Page Like Campaigns. Αυτό συνέβη, επειδή παρατηρήθηκε χαμηλό CTR. Αυτή η τάση έχει ως αποτέλεσμα να είναι χαμηλό και το CPC, όμως τελικά πόσο αποδοτικές είναι τέτοιου είδους καμπάνιες; Άλλωστε, δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει κάποιος like στη σελίδα σας, αφού διαφημίσεις με στοχευμένο κοινό μπορούν να του εμφανισθούν ούτως ή άλλως. Αυτός είναι και ο λόγος που οι digital marketers δεν αφιερώνουν πλέον χρόνο και χρήμα στις Page Like Campaigns.

 

Συγγραφή Άρθρου: Τσότσου Αλεξιάννα

Πείτε μας τη γνώμη σας!