Responsive search Ads: η μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη καινοτομία της Google

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε αντίθεση με τις κλασσικές διαφημίσεις της αναζήτησης όπου γράφουμε τίτλο και περιγραφή, στις Responsive Ads, μπορούμε να γράψουμε έως 15 διαφορετικούς τίτλους και έως τέσσερις (4) διαφορετικές περιγραφές! Αυτά μπορούν να καταλήξουν σε χιλιάδες διαφορετικές παραλλαγές της διαφήμισης, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνατότητες δοκιμής είναι σχεδόν απεριόριστες! 
Στη συνέχεια η Google θα τεστάρει αυτόματα διαφορετικούς συνδυασμούς τίτλων και περιγραφών και θα μάθει (machine learning) ποιοι συνδυασμοί αποδίδουν καλύτερα. Με το χρόνο, θα προβάλλει το καλύτερο μήνυμα ανά αναζήτηση ανάλογα με τη λέξη-κλειδί που χρησιμοποιεί ο χρήστης, τη συσκευή του, το ιστορικό περιήγησης και άλλα στοιχεία. Επανάσταση;!

 

Τι μέγεθος έχουν;

 

Οι τίτλοι μπορούν να φτάσουν έως 30 χαρακτήρες (3 τέτοιοι τίτλοι), ένα url που θα φαίνεται με δύο μονοπάτια των 15 χαρακτήρων έκαστο και έως δύο πεδία περιγραφής 90 χαρακτήρων. Σε σχέση με το παλιό format σχεδόν διπλασιάζεται το μέγεθος. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τις επεκτάσεις που μπορούν να γίνουν!

 

Πως δημιουργούνται;

 

Προς το παρόν είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και έτσι είναι διαθέσιμες σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Αργότερα, εντός του 2018, θα είναι διαθέσιμες για όλους. Για να ξεκινήσει κανείς μία τέτοια διαφήμιση αρκεί να πατήσει το μπλε + και να διαλέξει το Responsive Search Ads και να ακολουθήσει τη ροή.
Θα είναι ορατοί όλοι οι τίτλοι και οι περιγραφές;
Όχι! Θα δείχνουν πάντα δύο τίτλους και μία περιγραφή αλλά το τι θα φαίνεται εξαρτάται από το μέγεθος της συσκευής, από το περιεχόμενο περιεχόμενο της σελίδας και άλλα.

 

responsive-search-ads

 

Ποια είναι η απόδοσή τους;

 

Σύμφωνα με τη Google θα έχουν από 5-15% υψηλότερο CTR (click through rate) σε σχέση με τις απλές διαφημίσεις αναζήτησης.
Πείτε κάτι διαφορετικό σε κάθε τίτλο και περιγραφή
Για καλύτερη απόδοση της διαφήμισης αποφύγετε την επανάληψη. Πείτε κάτι διαφορετικό σε κάθε τίτλο και σε κάθε πεδίο περιγραφής. 
Χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητά σας και τονίστε τα διαφορετικά στοιχεία του προϊόντος/ υπηρεσίας, το call to action, τις προσφορές.
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μία καλή λέξη-κλειδί τουλάχιστον σε δύο τίτλους. Χρησιμοποιήστε το dynamic keyword insertion. 
Φτιάξτε τρεις τίτλους που ΔΕΝ θα περιέχουν λέξεις-κλειδιά για να αποφύγετε την επαναληψιμότητα των διαφημίσεων και να δώσετε μεγαλύτερη αξία στους χρήστες.
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μήκη για κάθε τίτλο και διαφορετικά μηνύματα και call to action. Η επανάληψη του μηνύματος δεν βοηθάει σε αυτή τη μορφή διαφήμισης.

 

responsive-search-ads-headlines-descriptions

 

Pin it!

 

Αν έχετε ένα τίτλο ή περιγραφή που θέλετε να φαίνεται οπωσδήποτε, μπορείτε να το καρφιτσώσετε έτσι ώστε να προβάλεται πάντα.  
Αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε γιατί έτσι ουσιατικά ακυρώνετε τη δυνατότητα αυτής της μορφής διαφήμισης. Ακυρώνετε δηλαδή το ανακάτεμα βάση δοκιμής που θα κάνει αυτόματα η Google.
Οι Expanded Text Ads καταργούνται;
Όχι! Η Google δεν δείχνει τέτοια διάθεση. Αντίθετα συστήνει την παράλληλη χρήση για να αυξήσετε την προβολή της διαφήμισής σας.
Τι μπορεί να γίνει ως προετοιμασία;
Μπορείτε να ξεσκονίσετε τις υπάρχουσες διαφημίσεις σας, να βρείτε αυτές που αποδίδουν καλύτερα και να τις χρησιμοποιήσετε ως “σπόρο” για τις Responsive Search Ads! 

Συγγραφή Άρθρου : Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΓια το Google Gemini έχουμε ξαναγράψει αλλά ας πούμε ακόμα δυο λόγια. Το Gemini είναι ο απόγονος του BARD και είναι

26 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops