Ξέρετε τις δυνατότητες του Twitter for Business;

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Το Twitter είναι σε φάση που αλλάζει συνεχώς. Από ανθρώπους έως features. Προσθέτει νέες λειτουργίες και  δίνει εργαλεία στους marketers να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και αποτελεσματικότερα με στόχο βέβαια να ανεβάσει το τζίρο του και το μερίδιό του.

Ας δούμε τις αλλαγές αυτές αναλυτικά ξεκινώντας από το Twitter για επαγγελματίες.

Στα μέσα του 2021 το Twitter λάνσαρε τους επαγγελματικούς λογαριασμούς και έτσι οι επιχειρήσεις και οι μάρκες (τα brands) μπορούν να δημιουργούν επαγγελματικά προφίλ και να λένε στον κόσμο περί τίνος πρόκειται.

Με έναν επαγγελματικό λογαριασμό ενεργοποιείται και η δυνατότητα quick promote που είναι το αντίστοιχο του boost post, με το οποίο μπορεί κανείς να προβάλει το περιεχόμενο που θέλει, χωρίς να περάσει τη διαδικασία δημιουργίας μίας καμπάνιας.

Πως ενεργοποιείται ο επαγγελματικός λογαριασμός;

Από το αριστερό μενού κάτω – κάτω

Στη συνέχεια διαλέγετε κατηγορία δραστηριοποίησης με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια (μιας και θα φαίνεται στο bio σας) και αν είστε influencer, δημόσιο πρόσωπο, καλλιτέχνης κλπ επιλέγετε λογαριασμό creator. Αλλιώς επιλέγετε τον business.

Συμπληρώνετε και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (όνομα, bio, site, τοποθεσία κλπ) και είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Για να ενεργοποιήσετε το quick promotion πατήστε επάνω στο εικονίδιο των analytics και ακολουθήστε τα βήματα.

Twitter Shopping

Η αλήθεια είναι ότι το Twitter άργησε να μπει στον κόσμο του Shopping όπου βρίσκεται με επιτυχία η Meta με δύο πλατφόρμες, Facebook και Instagram. Φανταστείτε ότι το Twitter τώρα τεστάρει μία πιλοτική βερσιόν ενός εργαλείου  shopping. Προς το παρόν επιτρέπει στις μάρκες να δείχνουν τα προϊόντα τους στο προφίλ τους. Οι χρήστες κάνουν swipe στο carousel με τα προϊόντα και πατώντας επάνω μαθαίνουν περισσότερα ή αγοράζουν μέσα από την εφαρμογή. Η ολοκληρωτική εφαρμογή πάει για το 2022 (προφανώς).

Twitter newsletters

Στις αρχές του 2021 το Twitter εξαγόρασε μία υπηρεσία newsletter και άρχισε να τεστάρει την ενσωμάτωσή της. Κάθε λογαριασμός πλέον μπορεί να δημοσιεύει newsletter και να τα προωθεί μέσα από το Twitter integration.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανοίξτε το αριστερό μενού. Σε αυτή τη φάση θα χρησιμοποιήσετε τη λίστα των διευθύνσεων που ήδη έχετε.

Υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν newsletter αλλά και για πληρωμένα. Τέλος, υπάρχει ένα ειδικό κουμπί στο προφίλ σας, για να συγκεντρώσετε συνδρομητές, το οποίο βρίσκεται κάτω από το bio σας και κάνει πολύ εύκολη τη δουλειά του χρήστη.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η κάρτα συγκέντρωσης συνδρομητών τροποποιήθηκε για να κάνει ακόμα ευκολότερη τη ζωή του χρήστη. Κι έτσι όταν οποιοδήποτε link  κοινοποιείται σε ένα newsletter αυτόματα αποκτά κι ένα κουμπί “subscribe”.

Super Follows

Πριν από λίγους μήνες η πλατφόρμα λάνσαρε τα super follows. Δηλαδή συνδρομές που κοστίζουν 2,99$. Οι συνδρομητές θα μπορούν να βλέπουν περιεχόμενο που ποστάρεται κατ’ αποκλειστικότητα.

Παράλληλα, λανσαρίστηκε και το Tips (φιλοδωρήματα δηλαδή) όπου ο χρήστης μπορεί να δίνει περιστασιακά αμοιβή στο λογαριασμό/χρήστη που προτιμά για να τον υποστηρίξει. Οι creators μπορούν, αν θέλουν, να χρησιμοποιήσουν τα δύο αυτά features συνδυαστικά. Υποσημείωση: τα super follows είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε χρήστες iOS.

Twitter Spaces

Από αυτά που «φορέθηκαν» πολύ μέσα στο 2021 είναι και η αύξηση της παρουσίας (και κατανάλωσης) ακουστικού περιεχομένου. Είτε ευθύνεται είτε όχι το clubhouse για αυτό, οι περισσότερες πλατφόρμες social media μπήκαν ή μπαίνουν στο χορό. Έτσι και το Twitter με το spaces. Τα spaces είναι προσβάσιμα από το κινητό και δίνουν χρυσή ευκαιρία σε επιχειρήσεις να προωθήσουν το περιεχόμενό τους με έναν πιο φρέσκο τρόπο.

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε ένα space όλοι είναι δυνητικοί χρήστες του. Δεν έχετε δηλαδή έλεγχο στο ποιοι συμμετέχουν. Μπορείτε όμως να ελέγξετε το ποιοι θα μιλήσουν. Σε ένα space μπορείτε να ποστάρετε ένα tweet, μπορείτε να το στείλετε με μήνυμα ή να το ποστάρετε στο timeline. Μπορείτε ακόμα, αν θέλετε, να βάλετε και εισιτήριο στο space και έτσι να βγάλετε χρήματα από αυτό.

Twitter Communities

Τα Communities (κι αυτά πρόσφατα ανακοινώθηκαν. Γενικά ο Dorsey πριν παραδώσει, φρόντισε να αγοράσει πολλές εφαρμογές και άφησε τους άλλους να δουν τι θα τις κάνουν), είναι κάπως σαν τις ομάδες στο Facebook και δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Σε αντίθεση όμως με το Facebook, τα communities του Twitter είναι δημόσια, είναι δηλαδή ανοιχτά και όλοι μπορούν να δουν και να διαβάσουν το περιεχόμενο αλλά δεν μπορούν όλοι να σχολιάσουν. Ωστόσο από τον Νοέμβριο είναι μόνο με προσκλήσεις και έτσι ο κόσμος δεν κάνει ακριβώς ουρά για να συμμετάσχει. Αν όμως σας ενδιαφέρει η προοπτική μπορείτε να αρχίσετε το σχεδιασμό σας.

Κρατήστε όμως τα παρακάτω:

Αν τα tweet σας δημιουργούν πολλή συζήτηση θα χρειαστεί κάποιου είδους διαχείριση. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα είναι όλες οι απαντήσεις/ σχόλια αξιόλογα. Τα μη αξιόλογα σχόλια όμως ρίχνουν την αξία του περιεχομένου σας. Για να το αντιμετωπίσετε μπορείτε να περιορίσετε τον αριθμό των απαντήσεων που δέχεται κάθε tweet, σε αυτούς που ακολουθούν τον λογαριασμό ή σε αυτούς που αναφέρονται (mention).

Twitter Blue

Συνδρομητικό κοινωνικό δίκτυο; Ναι, αυτό ακριβώς είναι το Twitter Blue

Ξεκίνησε πριν από ένα μήνα. Πως πάει; Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Η ουσία είναι ότι η συνδρομή κοστίζει 2,99$ και προσφέρει τα εξής:

  • Ένα κουμπί Undo για διορθώσεις. Το Twitter είναι μέσο αυθόρμητης επικοινωνίας και έτσι τα λάθη, οι παραλήψεις και οι αστοχίες είναι πολλές και συχνές.
  • Άρθρα μεγάλων εκδοτικών οργανισμών της Αμερικής χωρίς διαφημίσεις.
  • Λίστα με τα τοπ άρθρα για να είστε πάντα ενήμεροι και να παρακολουθείτε αξιόλογο περιεχόμενο.
  • Διαφοροποίηση στη μορφή των thread ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα και να βελτιώνεται η εμπειρία του χρήστη.
  • Σελιδοδείκτες για να οργανώνετε τα tweets που κάνετε save για να τα δείτε αργότερα.
  • Ξεκαθαρίστε τα εισερχόμενα μηνύματα «καρφιτσώνοντας ψηλά» τις συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν.
  • Δυνατότητα για μεγαλύτερης διάρκειας video (έως 10 λεπτά).

Είναι αυτά αρκετά για επιχειρήσεις και influencing χρήστες να κάνουν τη μετάβαση στο συνδρομητικό; Ο χρόνος θα δείξει.

Η ουσία είναι ότι με όλα τα παραπάνω το Twitter προσπαθεί να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στη γκάμα των εργαλείων που έχουν οι marketer, και για μία μερίδα προϊόντων και υπηρεσιών το έχει καταφέρει. Γιατί όχι και για το δικό σας.

 

Εικόνες από: Twitter blog, Twitter Business, Social Media Examiner 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλήθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops