Welcome Reels to the Ad World

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τα Reels είναι σίγουρο ότι ήρθαν για να μείνουν! Επηρεαζόμενα από το Tik-Tok και τα νέα trends που έφερε η πλατφόρμα στον κόσμο των Social Media, οι υπεύθυνοι του Instagram δεν μπορούσαν να μην δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο ώστε να κρατήσουν τον κόσμο τους στο μέσο. Με καθημερινά νέα updates στις επιλογές για τη δημιουργία ενός video, την ενίσχυση της μουσικής και των stickers, τα filters και τις διαδράσεις μεταξύ χρηστών, τα Reels έχουν αγαπηθεί ήδη από το κοινό αλλά και από τους Influencers.

Τον Ιούνιο του 2021 το Facebook αποφάσισε να κάνει launch τo Placement του Reels για την δημιουργία διαφημίσεων παγκοσμίως αφού πρώτα είχε κάνει test σε επιλεγμένες χώρες όπως π.χ. την Αυστραλία και την Βραζιλία. Τα αποτελέσματα που είχαν ήταν θεαματικά αφού το νέο Placement έφερε την δυνατότητα engagement σε πολύ διαδραστικό content σε κοινό το οποίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακολουθεί το εκάστοτε Brand/Influencer, μιας και τα Video εμφανίζονται με βάση τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Δηλαδή προσφέρει Brand Awareness & Engagement ενώ ταυτόχρονα πολλά Brands σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων τους με χαμηλό CPA.

Πως όμως μοιάζουν τα Instagram Reels Ads;

Τα Instagram Reels Ads μοιάζουν σαν τα γνωστά σε όλους μας Instagram Stories. Είναι full-screen, κάθετα videos στα οποία όμως ο χρήστης μπορεί να αλληλοεπιδρά και να φαίνονται δημόσια τα comments και το like του. Επιπρόσθετα έχουν τη δυνατότητα της άμεσης επανάληψης και του sharing.

 

Πηγή εικόνας: newdigitalage.co

Τα Reel Ads εμφανίζονται στο Reels Home ενδιάμεσα των οργανικών Reels των χρηστών, στην Explore Page και στο Instagram Feed. Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις δίνουν μια τεράστια ευκαιρία να έχουμε διαδραστικές διαφημίσεις σε πολλά «μέρη» του Instagram αλλά και δίπλα σε δυνατά Content άλλων Relevant Brands.

Πηγή εικόνας:https://www.facebook.com/business/learn

Reels Ads Best Practices

Σας παραθέτουμε κάποια #tips τα οποία θα εκτοξεύσουν τα Reels Ads σας και το Conversion Rate σας:

Χρόνος

Προσπαθήστε να φτιάξετε video μεταξύ 15sec με 30sec, όπως και με τα Instagram Stories. Αν το Video σας υπερβαίνει τα 30 sec θα κοπεί και δεν θα δείχνει το επαγγελματικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε και θα ρισκάρετε να μην περάσετε το μήνυμα σας στο κοινό που σας ακολουθεί.

Instagram Reels Insight

To Instagram Reels Insight είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο παρουσιάζει στοιχεία για τα κοινά που έχουν αλληλεπιδράσει με προηγούμενα Reels μας καθώς και metrics όπως Reach & Engagement. Με την βοήθεια του μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το Content που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον.

Πηγή εικόνας:androidcommunity.com

Ήχος & Λεκτικά

Τα ηχητικά backgrounds είναι πολύ σημαντικά για ένα επιτυχημένο Reel. Προσπαθήστε να αφουγκραστείτε ποιοι ήχοι αποτελούν τα trends της εποχής και αν ταιριάζουν με το Brand Identity σας μην διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε! Επιπρόσθετα τα captions με επεξηγηματικά λεκτικά βοηθούν τους χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένο το ηχείο του κινητού τους ή έχουν κάποιο ακουστικό πρόβλημα. Είναι ο σίγουρος τρόπος να επιβεβαιωθείτε ότι όλοι οι χρήστες θα «ακούσουν» το μήνυμα σας!

Dimensions & Quality

Η ποιότητα είναι το παν! Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το Reels σας δεν «πιξελιάζει», ο ήχος είναι καθαρός και ανταποκρίνεται σε όλες τις οθόνες. Το προτεινόμενο aspect ratio για τα Reels είναι 9:16 ή 1080×1920 pixels.

Are you Reels?

Το πιο σπουδαίο #tip όλων είναι αν τα Reels μπορούν να μπουν στην φαρέτρα της digital marketing στρατηγική σας. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι οικείο για το χρήστη, ευφάνταστο, πολλές φορές με δόσεις χιούμορ σε απόλυτη ισορροπία με την ταυτότητα σας. Τα Reels δίνουν τη δυνατότητα στα Brands να «τσαλακωθούν» και να πλησιάσουν την καθημερινότητα των χρηστών τους. Αυτό είναι και το πιο strong point της επιτυχίας τους. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε;

 

Πηγή εικόνας προφίλ: eprimefeed.com

Συγγραφή Άρθρου: Μιτζέλου Μαρία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops