TikTok: 4+1 tips για να δημιουργήσετε το πιο αποτελεσματικό περιεχόμενο για την επιχείρησή σας!

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

TikTok! Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά για την νέα αυτή πλατφόρμα social media, που έχει ξετρελάνει τους fans των κοινωνικών δικτύων! Όμως, μπορεί μία επιχείρηση να επωφεληθεί διαφημιστικά από το TikTok κι αν ναι, με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές με τα υπόλοιπα γνωστά social media;

Η απάντηση είναι πως ναι, μία επιχείρηση μπορεί να έχει τεράστια οφέλη από την παρουσία της στο TikTok, αρκεί να το χρησιμοποιήσει σωστά και να εμπιστευθεί τους ειδικούς digital marketers για να εδραιωθεί διαφημιστικά!

Τι το ξεχωριστό έχει το TikTok;

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι το TikTok αφορά κυρίως το εφηβικό κοινό και ότι το περιεχόμενο παραπέμπει σε κάτι πιο νεανικό, όμως μάλλον κάνουν λάθος. Το ίδιο το TikTok κάνει λόγο για μία νέα γενιά, την Generation T, όπου μικροί και μεγάλοι βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα στην πλατφόρμα, όπως η δημιουργικότητα, η εικόνα και ο ήχος!

Η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του περιεχομένου που θα βρει κανείς στο TikTok, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τις επιχειρήσεις. Η δύναμη του βίντεο, έρχεται να δώσει χαρά, έμπνευση και ζωντάνια σε όσους εμπλέκονται στην πλατφόρμα και κάπως έτσι ορίζεται και το “ιδανικό” περιεχόμενο για την επιχείρησή σας.

Σύμφωνα με μελέτες του TikTok, οι χρήστες αφιερώνουν κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα στην εφαρμογή, ενώ το 48% λένε ότι οι διαφημίσεις μπλέκονται ομοιόμορφα με το περιεχόμενο, γεγονός που θα λέγαμε ότι διευκολύνει την διαφημιστική παρουσία μίας επιχείρησης, αφού μπορεί να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της πιο έμμεσης μορφής διαφήμισης.

 

Πώς να ξεκινήσω να δημιουργώ περιεχόμενο;

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε με την παρουσία σας στο TikTok, το ιδανικό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια ειδικών, ώστε να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα!

Ωστόσο, τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσετε με μερικά οργανικά videos που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον αλγόριθμο της πλατφόρμας και να ενταχθείτε στην “παρέα” της πλατφόρμας.

Διαβάστε μερικά χρήσιμα tips για τα βίντεό σας:

#1: Χρησιμοποιήστε ήχο!

Πολύ σημαντικό κομμάτι των βίντεο που θα ανεβάσετε είναι να συμπεριλαμβάνουν ήχο, είτε αυτός είναι μία viral φωνή που θα αναπαράγετε, είτε είναι ένα trending τραγούδι. Τα Trending τραγούδια λειτουργούν ιδιαίτερα βοηθητικά, καθώς μπορείτε να επενδύσετε το υλικό σας με αυτά, ακολουθώντας μάλιστα και κάποιο trend που έχει να κάνει με χορό ή κίνηση!

#2: Κοιτάξτε αναλυτικά τα hashtags!

Δείτε ποια hashtags δουλεύουν καλύτερα για την επιχείρησή και το industry σας και μην ξεχνάτε να τα χρησιμοποιείτε σε κάθε βίντεο! Πολλοί χρήστες μπορούν να σας βρουν μέσω της αναζήτησης hashtag ή trending hashtag που μπορεί μεν να μην σχετίζονται τόσο με το industry σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δε σε περίπτωση που ακολουθήσετε κάποιο trend στο περιεχόμενο.

#3: Μία μέρα μαζί σας!

Ξεκινήστε σειρά βίντεο, όπου το κοινό θα γνωρίζει εσάς, τους υπαλλήλους σας, την καθημερινότητα στο γραφείο και γενικότερα οτιδήποτε κινεί την περιέργεια σε όσους ενδιαφέρονται για εσάς. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα tour στα γραφεία σας ή να γνωρίσετε την ομάδα σας στο κοινό, αποκαλύπτοντας κάθε φορά μερικά facts για εκείνους!

#4: Ο απόλυτος οδηγός!

Δεν υπάρχει πιο χρήσιμο περιεχόμενο από τα tutorials και τα how-to βίντεο! Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του πελάτη και φανταστείτε πόσο value θα σας έδινε εάν σας έδειχνε live πώς μπορείτε να συνδυάσετε ένα χρωματιστό σακάκι ή πώς να φορέσετε ένα statement κόσμημα. Αφιερώστε χρόνο δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα σας -όποια κι αν είναι αυτά- και θα δείτε σίγουρα τα οφέλη!

Bonus Tip: Παραμείνετε αυθεντικοί!

Η αυθεντικότητα και ο αυθορμητισμός είναι τα κύρια συστατικά της επιτυχίας στο TikTok! Δείξτε στους δυνητικούς πελάτες σας ποιοι πραγματικά είστε, τι πρεσβεύει η επιχείρησή σας, σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα σας και αφήστε τους να δουν… μέσα από την κλειδαρότρυπα!

Οι Digital Marketing experts της GIM Αgency, είναι εδώ για να δημιουργήσουμε μαζί την πιο αποτελεσματική TikTok marketing στρατηγική, που ταιριάζει τέλεια στην δική σας επιχείρηση!

Επιμέλεια: Λίνα Κασσανδρινού

Φωτογραφίες: Unsplash

Διαβάστε επίσης:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops