Θέλετε να βελτιώσετε την εμπειρία πελάτη στο eshop σας; Δείτε αυτά τα modules

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας κατάλογος με προϊόντα: είναι μία εμπειρία όπως η παραδοσιακή βόλτα στις βιτρίνες, είναι μία αγοραστική εμπειρία για τους πελάτες σας.

Από αυτήν θα σχηματίσουν άποψη για το κατάστημά σας και τη μάρκα σας πριν καν παραλάβουν αυτά που παρήγγειλαν. Ήταν το site ξεκάθαρο και οργανωμένο; Ήταν γρήγορο; Είχε πληροφορίες ολοκληρωμένες και καλά παρουσιασμένες;

Παρακάτω θα δούμε ορισμένα modules τα οποία είναι διαθέσιμα για PrestaShop και τα οποία θα βοηθήσουν να βρείτε λύσεις που θα μεγιστοποιήσουν το ποσοστό μετατροπών και θα βελτιώσουν την εμπειρία πελάτη!

Αν θέλετε να κάνετε το site σας φιλικό στο χρήστη και την κεντρική σελίδα σας πλήρως προσωποποιημένη

Δεν νοείται σελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος η οποία να κάνει τη ζωή του χρήστη δύσκολη. Όταν οι χρήστες συναντήσουν τέτοιες σελίδες, πολύ απλά αλλάζουν κατάστημα. Η μόνη περίπτωση να παραμείνουν είναι να πουλάτε κάτι εξαιρετικά μοναδικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, χρειάζεται να διαμορφώσετε το κατάστημα έτσι ώστε να προσελκύει το χρήστη και να του προσφέρει μία εμπειρία συναλλαγής την οποία θα συζητήσει με τους φίλους του.

Τα παρακάτω module σας βοηθούν να επιτύχετε ακριβώς αυτό, προσωποποίηση και φιλικότητα.

1. Mega Menu PRO
Πιστεύετε ότι το μενού πλοήγησης του καταστήματός σας είναι λίγο βαρετό; Το εν λόγω module σας δίνει πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία προσωποποίησης και χρήσιμα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη ζωή των χρηστών σας πάρα πολύ εύκολη. Παράλληλα θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τον κατάλογο των προϊόντων σας.

2. Home Products PRO
Αυτό το module σας βοηθάει στην καλύτερη οργάνωση της πρώτης σελίδας καθώς δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε συγκεκριμένα προϊόντα ή κατηγορίες προϊόντων σε διαφορετικά format.

3. JoliSearch
Μία εσωτερική μηχανή αναζήτησης που δίνει πρόσβαση σε προχωρημένα χαρακτηριστικά, επιτρέποντάς σας να κατευθύνετε τους πελάτες σε προϊόντα που ψάχνουν και να εκτινάξετε το ποσοστό μετατροπών.

4. Pop Promo
Ένα pop-in που μπορεί να σεταριστεί και να προσωποποιηθεί σε λίγα μόλις λεπτά ώστε να στέλνει την προσοχή του επισκέπτη άμεσα στις εκπτώσεις, στις προσφορές και στις εκπτώσεις-αστραπή βελτιώνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητά τους.

Για ξεκάθαρη και καλά οργανωμένη πρώτη σελίδα (διότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός)

Τα πράγματα στη σελίδα σας πρέπει να είναι ξεκάθαρα και καλά δομημένα. Ο χρήστης που βρίσκει εύκολα αυτό που ψάχνει και που βλέπει τις βασικές πληροφορίες με το που μπαίνει στο site, μετατρέπεται εύκολα σε επαναλαμβανόμενο χρήστη.

Πάρτε για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ. Πως αισθάνεστε όταν μπαίνετε σε ένα κατάστημα (φυσικό κατάστημα σούπερ μάρκετ) και έχει αλλάξει η οργάνωση των διαδρόμων και των ραφιών; Κάπως έτσι είναι και με τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τα παρακάτω module βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση.

1. Advanced Custom Fields
Απαλλαγείτε από τη συγγραφή δεκάδων γραμμών κώδικα για να προσθέσετε ένα εξειδικευμένο πεδίο στο PrestaShop σας. Δημιουργήστε νέα πεδία σε λίγα λεπτά και παρουσιάστε τα στις σελίδες προϊόντων, στις κατηγορίες ή στις σελίδες παραγγελιών.

2. Product Icon Pictograms
Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Με αυτό το module θα προσθέσετε εικονογράμματα και εικονίδια στις προϊοντικές σελίδες ώστε να δώσετε τη δυνατότητα στους πελάτες σας να εντοπίσουν γρήγορα τα βασικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος.

3. Magic Zoom Plus
Όπως δηλώνει και το όνομά του, το εν λόγω module δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες σας να μεγεθύνουν τις φωτογραφίες των προϊόντων και να εστιάσουν στις λεπτομέρειες οι οποίες θα διευκολύνουν την αγοραστική απόφαση.

Για γρήγορη αγοραστική εμπειρία και ομαλή επεξεργασία παραγγελίας

Πολλά στάδια μέχρι το “η παραγγελία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία”; Αν ναι, πολύ πιθανό να πρέπει να ρίξετε μία ματιά στον αριθμό των χρηστών που δεν ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους. Είναι σχεδόν προφανές ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρώνεται μία συναλλαγή τόσο διευκολύνεται ο χρήστης και αυξάνεται η ικανοποίησή του. Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ικανοποιημένος καταναλωτής.

Με τα παρακάτω module θα δημιουργήσετε γρήγορη διαδικασία check out, αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης και θα δημιουργήσετε χαρούμενους πελάτες.

1. Image Toolbox
Η βελτίωση της ταχύτητας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος περιλαμβάνει τη βελτίωση των φωτογραφιών σε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα format με ταυτόχρονη υψηλή συμπίεση ώστε η αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης να μην επηρεάσει την ποιότητά τους.

2. Ultimate Cache Page
Σε συνέχεια της βελτίωσης των φωτογραφιών, θα μπορέσετε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης του site με ένα module διαχείρισης της cache. Ένα module απλό και ολοκληρωμένο που θα μειώσει το χρόνο φόρτωσης σχεδόν στο μηδέν.

3. Google Address Autocomplete
Αυτό το module έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσει τα χρόνο που χρειάζεται να ολοκληρωθεί μία παραγγελία καθώς διευκολύνει το χρήστη στη συμπλήρωση της διεύθυνσης. Η συμπλήρωση της σωστής διεύθυνσης με ένα κλικ, πέρα από το ότι εξοικονομεί χρόνο στο χρήστη, τον βοηθάει να αποφύγει τυχόν τυπογραφικά λάθη.

Μπορεί να σας φαίνεται ότι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφορούν πολύ μεγάλα καταστήματα και ότι πιθανότητα κοστίζουν πολύ και δεν ξέρετε πότε θα πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Ωστόσο τα μεγάλα καταστήματα δεν έγιναν μεγάλα μόνο επειδή έχουν ένα brand name που τα ακολουθεί από την offline αγορά. Έγιναν μεγάλα διότι επένδυσαν σε αυτά τα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την εμπειρία του χρήστη μετατρέποντάς τον από περιστασιακό σε συστηματικό χρήστη.

Οπότε, αν έχετε βάλει τον πήχη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος ψηλά, σκεφτείτε σαν χρήστης και αφήστε την ιδανική εμπειρία που έχετε στο μυαλό σας να σας παρασύρει.

Πηγή φωτογραφιών: Prestashop blog

 

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops