Σύντομες συμβουλές για επιτυχημένο lead generation

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Σε προηγούμενα άρθρα είδαμε πόσο σημαντικά είναι τα leads για τη βιωσιμότητα μίας επιχείρησης καθώς και διάφορους τρόπους να δημιουργήσουμε leads για την επιχείρησή μας. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε μία σειρά συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον αριθμό των leads που δέχεστε. 

Πάμε;

Όπως ο μάστορας ξεκινά με τα εργαλεία έτσι και η επιχείρηση πρέπει να επιλέξει τα κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης των leads. Μια καλή αρχή είναι το Google Analytics. Μέσα από αυτό θα παρακολουθείτε την πορεία των διαφημίσεών σας, τη κίνηση στο site σας, τη συμπεριφορά του ακροατηρίου σας, την απόδοση του προϋπολογισμού σας. Παράλληλα, θα σας βοηθήσει πολύ να διορθώσετε και να αναπροσαρμόσετε τις διαφημίσεις ώστε να επιτύχετε καλύτερη στόχευση και κατά συνέπεια καλύτερη αξιοποίηση του κοινού σας.

Η παρακολούθηση του ανταγωνισμού είναι κομβικής σημασίας. Ήταν πάντα ψηλά στις προτεραιότητες μιας επιχείρησης και τώρα με τα ψηφιακά εργαλεία γίνεται ακόμα πιο εύκολο. Τι προϊόντα βγάζουν, ποια διαφημίζουν, πως τα διαφημίζουν, πως είναι το site τους, τι καινοτομίες έχουν εισαγάγει. Δείτε τι μπορείτε να αντιγράψετε ή πως να εμπνευστείτε. Μην σας φαίνεται παράξενο. Το ίδιο κάνουν και αυτοί με τη δική σας επιχείρηση.

Social media: ο ρόλος τους, στην περίπτωση του lead generation, είναι να στείλουν κόσμο στο site σας. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν πολύ αποτελεσματικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ καλό περιεχόμενο, πραγματικά καλό, ποιοτικό, χρήσιμο και ξεχωριστό περιεχόμενο. Όταν ο χρήστης φτάσει στο site χρειάζεται κάτι να τον κρατήσει.

Θα είναι μία προσφορά; Θα είναι μία έκπτωση; Θα είναι ένα καλό άρθρο; Δοκιμάζοντας θα βρείτε τι είναι αυτό που δουλεύει.

Ο αριθμός των leads δεν είναι πάντα απόλυτο κριτήριο. Η ποιότητα των leads είναι αυτή που μετράει. 100 ποιοτικά leads που γίνουν μετατροπές είναι σαφώς προτιμότερα από 1000 από τα οποία θα γίνουν 100 μετατροπές. Γιατί; Διότι εμπεριέχονται και τα κόστη σε χρόνο και χρήμα που απαιτούνται για την εξυπηρέτησή τους. Θα είναι αποκαρδιωτικό και αναποτελεσματικό για μία ομάδα να δουλεύει επάνω σε πελάτες που δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Οπότε δώστε βάση στην ποιότητα.

Μιλώντας για ποιότητα, η ποιότητα δεν αφορά μόνο τα leads αλλά και το περιεχόμενο που παράγετε. Καλό περιεχόμενο σημαίνει ότι ο κόσμος το καταναλώνει, το μοιράζεται, το αναπαράγει. Κείμενα, εικόνες, βίντεο που προσφέρουν αξία και γνώση και περιμένουν να κοινοποιηθούν και να δημιουργήσουν leads!

Θέστε σε διαρκή αμφισβήτηση όλα όσα σχεδιάζετε. Πώς; Τεστάροντας τις landing page. Με συχνές δοκιμές θα μάθετε τι είναι αυτό που δουλεύει για το ακροατήριό σας. Επίσης θα μάθετε πολύ ποιες είναι οι επικρατούσες τάσεις κάθε φορά ώστε να μην μένετε πίσω.

Καλά τα social media, καλό και το περιεχόμενο αλλά συχνά δεν αρκούν. Και τότε αυτό που χρειάζεται είναι η διαφήμιση. Και ειδικότερα την pay per click. Με τη διαφήμιση η επιχείρηση εξασφαλίζει την προβολή ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Οι χρήστες αναζητούν και εσείς κερδίζετε leads και μάλιστα κερδίζετε ποιοτικά leads. Τα leads αυτά μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε πωλήσεις. Άγκυρα

Δώστε μεγάλη προσοχή στα call to action (CTA). Είναι αυτά που μπορούν να χάσουν ή να κερδίσουν την παρτίδα. Ένα λάθος CTA ή ένα CTA σε λάθος σημείο και ο πελάτης έφυγε. Φτιάξτε τα με πρωτοτυπία, εξυπνάδα και γιατί όχι με εικόνα. Φτιάξτε τα έτσι ώστε να τραβήξετε την προσοχή του χρήστη.

ΆγκυραΚαι πάμε στις φόρμες ενδιαφέροντος. Μην ρωτάτε πολλά, μην ζητάτε ευαίσθητες πληροφορίες. Υπάρχει κίνδυνος να αποθαρρύνεται το χρήστη. Περιοριστείτε στα βασικά και βρείτε δημιουργικούς τρόπους να μάθετε περισσότερα για τον δυνητικό πελάτη σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ιδανική φόρμα συγκέντρωσης στοιχείων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα πέντε πεδία. Ό,τι άλλο θέλετε να μάθετε για τον δυνητικό πελάτη, θα το κάνετε αφ’ ότου δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

ΆγκυραΌλοι ξέρουμε ότι η πληροφορία στο internet (και όχι μόνο) είναι πολλή. Και ότι ο χρήστης δεν διαβάζει πέρα από τα βασικά. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να περιορίσετε το μέγεθος των κειμένων στις σελίδες προορισμού. Γράψτε τόσα όσα είναι απολύτως απαραίτητα, αναδείξτε το όφελος για τον καταναλωτή και μην ξεχάσετε το call to action. Αν η φύση του προϊόντος (ή της υπηρεσίας) είναι τέτοια που πρέπει να πείτε πολλά, τότε προτιμήστε τη χρήση των bullet points και όσο το δυνατόν και των εικόνων.

Πως να φτιάξετε μία καλή σελίδα προορισμού, που θα φέρει πολλά leads

Έστω λοιπόν ότι όλα τα παραπάνω τα έχετε και δουλεύουν απρόσκοπτα και έτσι στέλνουν συνεχώς κόσμο στο site σας. Το βάρος τώρα πρέπει να πέσει στη landing page η οποία πρέπει να φέρει το lead. Για να γίνει αυτό, σχεδιάστε μία σελίδα με στόχο και λάβετε υπ’ όψιν τα παρακάτω:

  1. Αφού οι χρήστες διαβάζουν διαγώνια, τότε γράψτε διαγώνια. Και περιληπτικά.
  2. Υπάρχουν λέξεις που θεωρούνται ισχυρές. Χρησιμοποιήστε τις. Η πιο ισχυρή από όλες είναι το «εσύ» ή «εσείς» που βάζει στο επίκεντρο τον πελάτη. Αποφύγετε λέξεις που θυμίζουν spam.
  3. Χρησιμοποιήστε αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα για να στηρίξετε το επιχείρημά σας.
  4. Δημιουργήστε μία ακαταμάχητη προσφορά για τη δημιουργία lead generation.
  5. Χρησιμοποιήστε testimonials
  6. Βάλτε συναίσθημα. Με το συναίσθημα αγοράζει ο κόσμος και σπανίως με τη λογική.
  7. Δώστε παραδείγματα.

Από τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι η δημιουργία leads είναι μία ολοκληρωμένη διαδικασία (σίγουρα όχι αποσπασματική) που περιλαμβάνει πολλές ενέργειες αλλά αφήνει πεδίο δόξης λαμπρό σε ότι αφορά το lead generation. Και είναι σίγουρα μαγικό να προσπαθείς για κάτι και να βλέπεις την προσπάθεια να ανταμοίβεται έχοντας κάνει δοκιμές σε διάφορα επίπεδα.

 

Πηγή εικόνων: pexels.com,toptal,medium

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλήθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops