Συμβουλές για αποτελεσματικό networking στο LinkedIn

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το Linkedin με 467 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, είναι το πιο κατάλληλο μέρος για networking και όχι μόνο επειδή μπορεί κάποιος να βρει εργασία ή να συνδεθεί απλά με άτομα του ίδιου τομέα. Αλλά επειδή μπορεί να έχει ευκαιρίες επικοινωνίας με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου του χωρίς να χρειάζεται να παρευρεθεί σε κάποια εκδήλωση. Όλα από την άνεση του σπιτιού του και του υπολογιστή ή του κινητού το τηλεφώνου.

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι για αποτελεσματικό networking οι οποίοι θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της καριέρας σας ή της επιχείρησής σας ;

ΆγκυραΔημιουργήστε ένα προφίλ το οποίο να ξεχωρίζει

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ σημαντική, τόσο στον πραγματικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα προφίλ το οποίο να ξεχωρίζει. Πρώτη κίνηση θα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει πλήρως το προφίλ σας ώστε να μην υπάρχουν ‘’κενά’’. Σκεφτείτε πως το προφίλ σας στο LinkedIn είναι σαν το βιογραφικό σας, οπότε πρέπει να δείχνει όσο πιο επαγγελματικό γίνεται και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Και επίσης μία επαγγελματική φωτογραφία προφίλ είναι πάντα σημαντική.

Connections και Interactions με ανθρώπους

Αφού το κομμάτι της συμπλήρωσης του προφίλ έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να αρχίσετε (αν δεν έχετε ήδη αρχίσει) να δημιουργείτε connections με άλλα άτομα μέσα στην πλατφόρμα. Όμως η επιλογή αυτών των ατόμων θα πρέπει να είναι προσεκτική. Θέλετε να συνδεθείτε με άτομα τα οποία ανήκουν στο niche σας, άτομα με τα οποία πιθανόν να θέλετε μία μελλοντική συνεργασία και άτομα τα οποία έχουν περιεχόμενο σχετικό με εσάς και το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας ή της επιχείρησής σας. Μία καλή κίνηση από μέρους σας θα ήταν , μετά την αποστολή αιτήματος για σύνδεση, να στείλετε και ένα προσωπικό μήνυμα στο οποίο θα αναφέρετε γιατί αποζητάτε τη σύνδεση με αυτό το συγκεκριμένο άτομο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα θεωρηθεί ότι ήταν ένα ‘’τυχαίο’’ request. Και φυσικά όταν αποκτήσετε έναν σεβαστό αριθμό από connections, θα πρέπει να αλληλεπιδράτε μαζί τους με τρόπους όπως ένα comment, ένα like ή και ένα share.

Γίνετε μέλος σε LinkedIn Groups

Εάν θέλετε να connections που να έχουν αντίκρισμα, να σας θυμούνται και να γίνονται όλα πιο οργανικά, καλό θα ήταν να βρείτε και να γίνετε μέλος σε LinkedIn Groups τα οποία αφορούν τον τομέα σας. Φυσικά θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε ενεργό μέλος αυτού του γκρουπ. Συμμετοχή σε συζητήσεις, κάποιο λάικ σε ένα post που βρήκατε ενδιαφέρον, απάντηση σε κάποια ερώτηση (ώστε να δείξετε ότι είστε γνώστης του αντικειμένου) είναι μερικές από τις ενέργειες που θα βοηθήσουν στο να εδραιωθείτε σαν ένας άνθρωπος οποίος ασχολείται, τον ενδιαφέρει ο τομέας στον οποίο βρίσκεται και ψάχνεται.

Το networking είτε σε τοπική είτε σε παγκόσμια βάση μπορεί να σας προσφέρει ευκαιρίες και συνδέσεις με άτομα τις οποίες να μην είχατε τη δυνατότητα να έχετε αλλιώς. Μετά από αυτόν τον απλό και γρήγορο οδηγό μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τη διαδικασία του networking.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτάΓια το Google Gemini έχουμε ξαναγράψει αλλά ας πούμε ακόμα δυο λόγια. Το Gemini είναι ο απόγονος του BARD και είναι

26 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops