Στρατηγικές Digital Marketing για το 2020: Τάσεις και συμβουλές

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Καθώς υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε τις στρατηγικές digital marketing για το 2020. Η  GIM είναι μια εταιρία με γνώμονα τη μελλοντική εξέλιξη, οπότε έχουμε συντάξει μια λίστα με τις καλύτερες τάσεις digital marketing του 2020 για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους ετήσιους στόχους της επιχείρησης σας.

ΆγκυραArtificial Intelligence (AI)

Στην πραγματικότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη, ή αλλιώς το AI είναι ένα όλο και πιο δημοφιλές εργαλείο μάρκετινγκ και έχει κάνει θαύματα για τον ψηφιακό αυτοματισμό – θυμηθείτε τα Chatbots, τα bots αλληλεπίδρασης και την τεχνολογία Voice Search.

Με το AI, μπορείτε να προβλέψετε τη συμπεριφορά των πελατών, να αναλύσετε δεδομένα και να καθορίσετε το προσωποποιημένο περιεχόμενο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια από ποτέ. Αυτό σημαίνει αναβάθμιση του brand σας, ποιοτικότερη αλληλεπίδραση  και υψηλότερα ποσοστά μετατροπής.

Το 2020, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε καλύτερη στόχευση των πελατών, προηγμένες αναλυτικές προβλέψεις και αυξήσεις του προσωποποιημένου περιεχομένου που βασίζεται στο AI. Μην φοβηθείτε αυτές τις καινοτομίες, η AI εξοικονομεί χρόνο για εσάς και την επιχείρηση σας.

ΆγκυραVoice Search

Και όπως αναφέραμε πιο πάνω η τεχνολογία του Voice Search ανήκει στο AI, αλλά η δύναμη της και η αποτελεσματικότητα της για το 2020 την καθιστά να έχει της δική της εξατομικευμένη τάση.

Το Voice Search – Φωνητική Αναζήτηση είναι μια τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν τη συσκευή τι πρέπει να ψάξει. Τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές και οι ειδικές συσκευές διαθέτουν αυτόν τον ψηφιακό βοηθό που εισάγει το ερώτημα αναζήτησης κατόπιν αιτήματος αντί οι χρήστες να πρέπει να το πληκτρολογούν από μόνοι τους.

Η αυξανόμενη χρήση του Voice Search φτάνει σε σημείο όπου οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν σοβαρά την συγκεκριμένη τεχνολογία και να αρχίσουν να σκέφτονται πού θα μπορούσε να ενταχθεί στην εμπειρία των πελατών τους.

Η Voice Search μέσω κινητού τηλεφώνου έχει τριπλάσιες πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί για ερωτήματα τοπικής εμβέλειας σε σχέση με τις αναζητήσεις κειμένου. Γιατί λοιπόν πρέπει να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό; Για τις τοπικές επιχειρήσεις, τρεις κύριοι παράγοντες παίζουν ρόλο για το πόσο επιτυχημένη είναι η ψηφιακή τους παρουσία στο μέλλον του Voice Search: τοποθεσία, αλληλεπίδραση και ποιότητα.

 

Shoppable Content

Όλες οι τάσεις μάρκετινγκ για το 2020 δείχνουν την ταχύτητα, την αποδοτικότητα και την αμεσότητα και όλοι γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές αγορές διαθέτουν και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά.

Το Shoppable  περιεχόμενο είναι οποιοδήποτε περιεχόμενο που παρέχει μια άμεση ευκαιρία αγοράς σε έναν πελάτη. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ιστορία Instagram με ένα swipe-up ή ένα προϊόντικό άρθρο που επιτρέπει στον καταναλωτή να αγοράσει απευθείας από τη δημοσίευση που διαβάζει.

Το Shoppable περιεχόμενο συγχωνεύει το περιεχόμενο και το εμπόριο και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν άμεσες μετατροπές. Η εφαρμογή του περιεχομένου για απευθείας αγορές στη στρατηγική σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις, να επεκτείνετε τις γνώσεις των πελατών και να διαθέτετε καλύτερη διαχείριση χρόνου στην επιχείρησής σας.

Virtual & Augmented Reality

Η VR και η AR έχουν ανοίξει νέες πόρτες για την καινοτομία του Digital Marketing. Το διαδραστικό περιεχόμενο είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος της μετατροπής των πελατών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε κόσμο αλληλεπίδρασης που τραβάει την προσοχή τους και παρουσιάζει προϊόντα στην πραγματικότητα.

Ορισμένα μεγάλα Brands έχουν ήδη εφαρμόσει τα VR και AR στις στρατηγικές τους, επιτρέποντας στους πελάτες να δοκιμάσουν ρούχα, να δουν ένα έπιπλο πως  θα ταίριαζε στο σπίτι τους ή να παίζουν με ένα χαριτωμένο, εικονικό κουτάβι στο κρεβάτι τους.

Το κλειδί αυτού του περιεχομένου είναι ότι είναι διαδραστικό, προσωποποιημένο και αξιόπιστο. Οι ίδιες οι εικονικές αγορές περιεχομένου επιτρέπουν σε μάρκες να χρησιμοποιούν φαντασία και συγκίνηση εξιστορώντας μια ιστορία (tell a story) για να προσελκύσουν πελάτες.

ΆγκυραPersonalized Marketing

Καθώς η ψηφιακή σφαίρα γίνεται πιο κορεσμένη, οι καταναλωτές επιλέγουν το περιεχόμενο με το οποίο αλληλεπιδρούν. Το προσωποποιημένο περιεχόμενο, είτε μέσω λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαγωνισμών ή εμπειριών, θα είναι ακόμα πιο σημαντικό το 2020.

Εκτός από την οπτική στρατηγική, είναι σημαντικό να προσωποποιήσετε την εμβέλειά σας και το μάρκετινγκ διορατικότητας, για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας φτάνει στην αγορά – στόχο. Τα δεδομένα και τα προγράμματα AI είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε καθώς οι ιδέες σας μπορούν να σας δώσουν ποιος, πού και πώς οι πελάτες σας.

Η προσωποποιημένη σύνδεση είναι το μέλλον, οπότε ας είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε με αυτό.

ΆγκυραLeave the Funnel in 2019

Το Funnel υπήρξε από καιρό κινητήρια δύναμη στη ζωή των agencies από αμνημονεύτων χρόνων. Αλλά, στον σημερινό σύνθετο ψηφιακό κόσμο, είναι ακόμα η μόνη επιλογή;

Έρευνες δείχνουν ότι το funnel δεν είναι πλέον μονόδρομος, αλλά είναι κινούμενος τροχός που δημιουργεί αδράνεια από τη συνεχή γενιά του. Η ιδέα είναι ότι το μάρκετινγκ δεν θα πρέπει να οδηγείται από τις πωλήσεις, ούτε θα πρέπει να εξετάζει τους πελάτες ως αποτέλεσμα. Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε την ιδέα οι πελάτες να στοχεύονται κυκλικά και να μην αντιμετωπίζονται ως ένα μονόδρομο εισιτήριο για πωλήσεις. Αυτή η θεωρία στοχεύει να ενδυναμώσει τους πελάτες στις σκέψεις τους για το brand και να ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη τους προς αυτό.

Τελικά, η διαδικασία αγοράς δεν είναι πλέον γραμμική. Η αφοσίωση του πελάτη είναι τόσο ευρεία και ποικίλη όσο το ψηφιακό πεδίο, έτσι ώστε να καινοτομούμε στις ιδέες μας. Για το πώς μοιάζει η πραγματική μετατροπή θα είναι καθοριστικής σημασίας τα επόμενα χρόνια.

 

ΆγκυραΣυνοπτικά

Όσοι εργαζόμαστε στο Digital Marketing έχουμε δεσμευτεί στη συνεχή καινοτομία. Κάθε χρόνος καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικό για να παραμένουμε ενημερωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και στρατηγικές.

Το Analytics από το 2019 μπορεί να μας θυμίσει ότι περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες θέλουν να θεωρούνται ως ξεχωριστές οντότητες. Το προσωποποιημένο και ξεχωριστό περιεχόμενο φέρνει πραγματική μετατροπή και διαρκή αφοσίωση. Οι μέθοδοι δημιουργικού μάρκετινγκ συνδέονται με διαφορετικά κοινά και επιτρέπουν ευρείες εκστρατείες.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε το νέο έτος είναι να είστε προετοιμασμένοι. Συνεχίστε να μαθαίνετε, διατηρείτε καινοτομίες και μην σταματάτε ποτέ να στοχεύετε στην αποτελεσματικότητα.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το branding, το digital marketing ή τις τρέχουσες τάσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

Συγγραφή Άρθρου: Βασιλική Μεγρέμη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops