Πώς το TikTok και το Shopify μεγιστοποιούν τις επιλογές εσόδων του E-Commerce

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος με τον οποίο ψωνίζουμε έχει αλλάξει δραματικά, καθώς τα social platforms εξελίσσονται σε new age εμπορικά  κέντρα. Η τάση αυτή τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία ενώ οι καταναλωτές χτίζουν τις σχέσεις τους με τα brands, βάση της online εμπειρίας που τους παρέχεται.

 Τον Οκτώβριο του 2020, το TikTok και το Shopify ανακοίνωσαν μια παγκόσμια συνεργασία με στόχο να βοηθήσουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο εμπόρους να προσεγγίσουν κοινό και να αυξήσουν τις πωλήσεις αξιοποιώντας την φήμη του TikTok. Πρόσφατα, ανακοίνωσαν νέα tools και integrations για να επεκτείνουν τις επιλογές εσόδων για τους λιανοπωλητές και να βελτιώσουν την σχέση brand-consumer.

Γρήγορα, Περισσότερο Αποτελεσματικά Και Ασφαλή Payments

  Το 2020, το Shop Pay του Shopify βοήθησε τους αγοραστές να ολοκληρώσουν περισσότερες από 137 εκατομμύρια παραγγελίες. Έτσι, το Spotify συνεργάζεται με το Facebook, ώστε οι έμποροι λιανικής πώλησης με Instagram και Facebook shops να μπορούν να αξιοποιήσουν το παραπάνω tool. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, το Shop Pay λειτουργεί όπως το One-Click purchase του Amazon. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν στην εφαρμογή την διεύθυνση email τους, την πιστωτική τους κάρτα και τα στοιχεία αποστολής και χρέωσης, έτσι ώστε να μπορούν να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά είτε περιηγούνται στο Facebook, είτε στο Instagram.

  Η Shopify έγραψε στην επίσημη ανακοίνωση της :«Μέσω της συνεχούς εργασίας μας με το Facebook, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδυάζουμε τα καλύτερα στο εμπόριο, διαδίδοντας τα οφέλη του Shop Pay σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους που αγοράζουν και πωλούν με shops στο Instagram και στο Facebook». Το άρθρο σημείωσε επίσης ότι το ταμείο στο Shop Pay είναι 70% ταχύτερο από ένα τυπικό ταμείο.

Tracking παραγγελιών και  sustainable shopping

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του Twitter για την εξυπηρέτηση των πελατών, το εβδομήντα οκτώ τοις εκατό των retail brand handles, υπερέχουν στο customer support αναλαμβάνοντας τα προβλήματα των πελατών προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ένα σημαντικό κομμάτι αυτού περιλαμβάνει εξατομικευμένο customer support , όπως το trace and manage των παραγγελιών.

  “Με 430+ εκατομμύρια παραγγελίες να παρακολουθούνται σε πάνω από 450 δισεκατομμύρια μίλια, η παγκόσμια order tracking service επιτρέπει στους καταναλωτές να παρακολουθούν όλες τις αγορές τους, να λαμβάνουν ενημερώσεις και να διαχειρίζονται παραγγελίες”, μοιράστηκε το Shopify.

Εκτός από την ευκολία, οι άνθρωποι στηρίζουν το social commerce και για τις περισσότερες επιλογές που τους παρέχονται, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Για ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών, το sustainable shopping αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με το Shopify, πάνω από το ήμισυ (53%) αναφέρουν ότι προτιμούν green ή sustainable προϊόντα, γι ‘αυτό και το Shop Pay εξισορροπεί στο 100% τις εκπομπές κατά την παράδοση κάθε παραγγελίας.

 Direct connections μεταξύ creators και ευκαιριών χρηματοδότησης

Το Tik Tok ξεκίνησε να εισέρχεται στον κόσμο του e-commerce με integrations στο Shopify και στο Walmart στα τέλη του 2020. Σήμερα, η πλατφόρμα προσπαθεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο με αρκετά νέα tools, ώστε να προσφέρει περισσότερα e-commerce ευκαιρίες και να μεγιστοποιήσει τα options των εσόδων.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τους The Financial Times, η πλατφόρμα ανακοίνωσε τους διαφημιζόμενους τρεις νέες επερχόμενες ενημερώσεις που θα έρθουν σύντομα στην εφαρμογή. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Ένα tool που επιτρέπει στους πιο popular χρήστες να μοιράζονται link για προϊόντα και να κερδίζουν αυτόματα commission για όλα τα sales.
  • Την δυνατότητα των brands να παρουσιάζουν product catalogs στην πλατφόρμα
  • “Livestreamed” shopping. Μια mobile phone έκδοση των tv shopping channels, όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν αγαθά με μερικά κλικς αφού τα δουν να παρουσιάζονται από TikTok stars.

Ενώ η πλατφόρμα αντιμετώπισε ένα ταραχώδες και αβέβαιο 2020, ένα πράγμα είναι σαφές:

Για να κρατήσει τους μεγαλύτερους creators της, πρέπει να διασφαλίσει ότι θα έχουν παρόμοιο εισόδημα με αυτό που θα μπορούσαν να έχουν σε άλλες, πιο καθιερωμένες και προσοδοφόρες πλατφόρμες.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops