Πως να διαμορφώσετε το site σας ώστε να απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μην σας τρομάζει η παγκόσμια ανάπτυξη. Είναι ο πιο σημαντικός τρόπος ανάπτυξης για να μεγαλώσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και είναι πιο εύκολη από ότι φαίνεται

Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα του SEMrush για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται στις διεθνείς αγορές με 42,9% της οργανικής κίνησης και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (6,7%), η Γερμανία (6,2%) και η Γαλλία (4,5%).

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της παγκόσμιας ανάπτυξης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος:

  • Με ένα κλικ μπορείτε να απευθυνθείτε στους χρήστες όλου του πλανήτη.
  • Πολλαπλασιάζετε τις πωλήσεις σας αφού ανοίγεστε σε νέες αγορές.
  • Εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τη δυναμικότητα του τμήματος marketing της επιχείρησής σας, προχωρώντας σε ενέργειες οι οποίες απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές και πρέπει να «διαβάσουν» πολλές και διαφορετικές ευκαιρίες ώστε να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις.  
  • Αποφεύγετε να έχετε τα αβγά σας σε ένα καλάθι, δηλαδή δεν βασίζεστε αποκλειστικά σε μία αγορά για την επίτευξη των στόχων σας.
  • Μέσω του ανταγωνισμού από άλλα διεθνή καταστήματα, αποκτάτε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία που σας βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη.

Προσαρμόζοντας το κατάστημά σας σε κάθε χώρα

Πριν ξεκινήσετε την παγκόσμια ανάπτυξη του καταστήματός σας, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους, ώστε να διαμορφώσετε το site σας με βάση τις ανάγκες των χρηστών ανά χώρα.

Γλώσσα

Νούμερο ένα παράγοντας για να προβεί ένας χρήστης σε μία μετατροπή είναι να αισθάνεται άνετα και απροβλημάτιστα σε ένα site, να μπορεί να κινηθεί και να αγοράσει εύκολα και ανεμπόδιστα. Για να το επιτύχετε αυτό, θα χρειαστεί να μεταφράσετε όλο το περιεχόμενο του site στην μητρική γλώσσα κάθε χρήστη. 

Καθώς η τεχνολογία προοδεύει, εμφανίζονται εργαλεία που κάνουν την μετάφραση εύκολη και έτσι ελαχιστοποιούν τον απαιτούμενο χρόνο και τα απαιτούμενα κόστη, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε όλο και περισσότερους χρήστες με ασφάλεια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους.

Marketing

Η αρχή γίνεται με τη γλώσσα και στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το marketing, το οποίο καλείται να πάει ένα βήμα πιο πέρα και να γίνει διεθνές. Υπάρχουν πολλά κανάλια που φέρνουν πωλήσεις όπως ας πούμε τα social media, οι διαφημίσεις στο Google, τα Marketplace, τα site σύγκρισης τιμών, τα δίκτυα affiliate, το email marketing, κλπ. Για όλα τα παραπάνω θα χρειαστείτε μία πηγή δεδομένων στη γλώσσα της εκάστοτε χώρας για να έχετε τον σωστό αντίκτυπο.

Φροντίστε να εξάγετε τα στοιχεία του προϊόντος σας στην τοπική γλώσσα, ώστε να μην χάσετε τις πωλήσεις και να γίνετε αποδεκτοί από πολλές πηγές επισκεψιμότητας που απαιτούν τη ροή δεδομένων σε μητρικές γλώσσες ως υποχρεωτική.

Νόμισμα / Συμβατός τρόπος πληρωμής

Δεν είναι όλες οι χώρες στην Ευρώπη, ούτε όλοι οι χρήστες έχουν την ίδια πρόσβαση σε μεθόδους πληρωμής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προσαρμόζοντας το site σας για διεθνή λειτουργία, θα πρέπει να προσθέσετε έναν μετατροπέα νομισμάτων ώστε ο χρήστης να βλέπει την αξία αυτού που προτίθεται να αγοράσει στο νόμισμα που του είναι οικείο. Έτσι, του εξοικονομείτε χρόνο που θα χρειαζόταν για μετατροπές και τον κάνετε να αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Παράλληλα, ένα site με διεθνή απήχηση πρέπει να παρέχει τρόπους πληρωμής συμβατούς με πολλές χώρες. Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά όχι τεράστιο καθώς στην αγορά υπάρχουν τα σχετικά εργαλεία που διευκολύνουν τόσο το χρήστη όσο και τον καταστηματάρχη. Ένα από αυτά, το πιο γνωστό ίσως, είναι το Stripe, μία πλατφόρμα online διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών, το οποίο μπορεί να συνεργαστεί με πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Βελτιστοποίηση μετάφρασης για κάλυψη χρηστών σε όλο τον κόσμο

Μία από τις καλύτερες μεταφραστικές λύσεις ώστε να φτάσετε σε χρήστες σε όλο τον κόσμο είναι το GLOTIO. Είναι ένα εργαλείο γρήγορο, αποτελεσματικό, οικονομικό και εξειδικεύεται σε site που είναι στημένα σε PrestaShop.

Βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις παρακάτω συνθήκες:

  • Αυτοματοποίηση: αυτομάτως μεταφράζει ολόκληρο το περιεχόμενο του καταστήματος (κατάλογο, προϊόντα, κατηγορίες, χαρακτηριστικά, κατασκευαστές, προμηθευτές, συνημμένα κλπ).
  • Διεθνές Marketing: εξαγωγή ροής δεδομένων σε όλες τις γλώσσες για να ξεκινήσετε το μάρκετινγκ σε νέες χώρες και να πολλαπλασιάσετε τις επισκέψεις σας.
  • SEO: βεβαιωθείτε ότι η μετάφραση ακολουθεί όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν το SEO στην προκαθορισμένη γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετείτε τα προϊόντα οργανικά σε κάθε μία από τις χώρες επιλογής χρησιμοποιώντας της επίσημή της γλώσσα ή γλώσσες.
  • Βασικά εργαλεία για τέλεια μετάφραση: 
    • Find and replace (βρες και αντικατάστησε): μπορείτε πάντα να βρείτε και να αλλάξετε μία οποιαδήποτε λέξη ή φράση με κάποια άλλη. 
    • Αποκλεισμός λέξεων: είναι πολύ πιθανό να θέλετε να αποφύγετε τη μετάφραση ορισμένων λέξεων όπως για παράδειγμα τις μάρκες ή τους προμηθευτές.  
    • Έξυπνο λεξικό: καθώς μόνο εσείς και η ομάδα σας ξέρετε τα προϊόντα σας καλύτερα από τον καθένα, αποφασίστε πως θα μεταφράσετε συγκεκριμένες λέξεις.

Ανάπτυξη πωλήσεων

Η μετάφραση του site σας σε άλλη γλώσσα και η προσφορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας στην επίσημη γλώσσα (-ες) της εκάστοτε χώρας θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε άλλους τύπους πελατών και να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών.

Παρέχοντας στον χρήστη ένα site στη γλώσσα του τον βοηθάτε να βελτιώσει την εμπειρία του στο site σας και να μεγιστοποιήσει τις μετατροπές που θα κάνει. Αυτό θα ενισχύσει τόσο την εμπιστοσύνη όσο και την πίστη των πελατών στην επωνυμία σας, ενώ θα αυξήσει αυτόματα τις πωλήσεις του διαδικτυακού σας καταστήματος.

Πάρτε σαν παράδειγμα το παρακάτω περιστατικό: έχετε δει ένα καταπληκτικό ζευγάρι παπούτσια σε ένα ιταλικό site και θέλετε να τα αγοράσετε αλλά οι πληροφορίες προϊόντος είναι στα ιταλικά, έχετε πολλές αμφιβολίες για το ακριβώς περιγράφει και δεν μπορείτε πουθενά να βρείτε βοήθεια στη γλώσσα σας.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναζητήσετε το ίδιο προϊόν σε ένα site του οποίου τη γλώσσα κατανοείτε.

Προφανώς οι άνθρωποι τείνουν να αγοράζουν ό, τι (και από όπου) μπορούν να καταλάβουν.

Συμπέρασμα, μιλήστε στη γλώσσα τους και οι πωλήσεις σας θα αυξηθούν οπωσδήποτε!

Πηγή φωτογραφιών: Google

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops