Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις σε ογκώδη αντικείμενα

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δύο στα τρία καλάθια που περιλαμβάνουν ογκώδη αντικείμενα εγκαταλείπονται στο check out. Ποιος είναι ο λόγος για τη εγκατάλειψή τους;

Συνήθως, δηλαδή κατά 50%, είναι το κόστος των μεταφορικών το οποίο είναι πολύ υψηλό.

Κι όμως, αντικείμενα όπως έπιπλα, τηλεοράσεις, μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, ποδήλατα, ογκώδη παιδικά παιχνίδια κλπ έχουν πολύ μεγάλη δυναμική για ηλεκτρονικές πωλήσεις. Ένας λόγος που έχει αυξηθεί η δυναμική τους (πάνω από 5% λένε τα στοιχεία), είναι και η πανδημία. Και ενώ η πανδημία έβαλε πολλούς μικρομεσαίους παίκτες στο παιχνίδι του ηλεκτρονικού εμπορίου, που πωλούν ποικιλία αντικειμένων, οι υπηρεσίες courier είναι προσανατολισμένες στη διακίνηση μικρών αντικειμένων, ως επί το πλείστον.

Κι έτσι έχουμε μία αγορά σε ανάπτυξη η οποία ψάχνει δημιουργικές διεξόδους και λύσεις για το πρόβλημα της μεταφοράς των ογκωδών αντικειμένων.

Τι μπορούν να κάνουν οι έμποροι;

Ξέρουμε ότι έχετε ήδη πολλά στο κεφάλι σας αλλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε μια αγορά που ανεβαίνει. Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Εκμεταλλευτείτε τις ήδη σχεδιασμένες διαδρομές και αντικαταστήστε ένα μικρό όχημα με ένα μεγαλύτερο. Το κόστος οπωσδήποτε θα είναι μεγαλύτερο αλλά όχι απαγορευτικό.
  • Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με τις μεταφορικές εταιρείες της εκάστοτε περιοχής και κάντε συνδυαστικές αποστολές επιμηκύνοντας απλώς το χρόνο παράδοσης του αντικειμένου. (αν έχετε παράδοση εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική συνεννόηση με τον πελάτη).
  • Αξιοποιήστε το δίκτυο γνωριμιών σας στην εκάστοτε περιοχή. Μπορεί να βρείτε κάποιον που ταξιδεύει προς τα εκεί για κάποιο λόγο και να μπορέσει να χωρέσει και το προς αποστολή αντικείμενο. Αυτή είναι μία λύση που απαιτεί αρκετή οργάνωση αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των μεταφορικών.
  • Εγκαταστήστε το module bring4you μέσω του οποίου εκμεταλλεύεστε ένα δίκτυο 200.000 ταξιδιωτών οι οποίοι ψάχνουν μεταφέρουν αντικείμενα ώστε να μεγιστοποιήσουν την μεταφορική δυνατότητα του οχήματός τους. Και προφανώς να αποκομίσουν και κάποιο οικονομικό όφελος. Το module αυτό αφορά κυρίως τις κεντροευρωπαϊκές χώρες (δηλαδή η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις χώρες εξυπηρέτησης) και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητα εκεί. Είναι κάτι σαν το uber για αντικείμενα!

Χάρη σε αυτό το module μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις ογκωδών αντικειμένων έως 30%. Και μάλιστα όσο πιο μεγάλα τα προϊόντα τόσο πιο ανταγωνιστικές τιμές θα επιτύχετε.

FYI

Οπωσδήποτε, είναι πάντα σημαντικό να παρουσιάζετε τις τιμές των μεταφορικών στην πρώτη σελίδα του site σας ώστε να μην βρίσκεται ο χρήστης μπροστά σε εκπλήξεις. Εναλλακτικά μπορείτε να τις εμφανίζεται στις προϊοντικές σελίδες όταν αυτές αφορούν μεγάλα αντικείμενα.

Τα πιο συνηθισμένα ογκώδη αντικείμενα που πωλούνται διαδικτυακά είναι: έπιπλα (πολυθρόνες, καναπέδες, τραπέζια, χαλιά, κλπ), οχήματα (ποδήλατα, μηχανάκια, πατίνια κλπ), αθλητικός εξοπλισμός (surf, SUP, πανιά), είδη κήπου και άλλα.

Προσφέρετε μία οικολογική λύση στους πελάτες σας.

Μεγιστοποιώντας την μεταφορική δυνατότητα ενός οχήματος, μειώνετε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και βελτιώνετε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησής σας. Πολλοί καταναλωτές είναι πλέον ευαισθητοποιημένοι στα θέματα που αφορούν τον πλανήτη και θα είναι σίγουρα διατεθειμένοι να κάνουν μία παραχώρηση ως προς το χρόνο παράδοσης.

Μάλιστα μπορείτε να επικοινωνήσετε αυτή την πρακτική στο site σας και στα social media και να κερδίσετε επιπλέον ευαισθητοποιημένους πελάτες, οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εσάς.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το module της Prestashop και τη λειτουργία του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την GIM Agency.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com

Συγγραφή Κειμένου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops