Millennials: Πως να κάνετε στοχευμένο marketing για το απαιτητικό αυτό κοινό

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 ανήκουν στη γενιά των Millennials, και μάλιστα αυτή τη στιγμή αποτελούν το 25% της καταναλωτικής κοινότητας. Δηλώνουν εθισμένοι με τον καφέ και θα τους βρείτε στα ΜΚΔ να αποθεώνουν το matcha latte, να ανεβάζουν αμέτρητες φωτογραφίες με avocado toast και φανταχτερά brunch, και φυσικά να γκρινιάζουν για το στρες που βιώνουν στα 30κάτι τους!

Στον αντίποδα όμως, είναι ένα κοινό με αυξημένη γνώση του ψηφιακού κόσμου και της τεχνολογίας, και μάλιστα φαίνεται να έχουν πολλές απαιτήσεις ως καταναλωτές. Αυτή τη στιγμή, οι Millennials έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τους λεγόμενους Boomers ακόμα και στον εργασιακό στίβο. Σίγουρα λοιπόν θα θέλατε η στρατηγική marketing που ακολουθείτε να είναι θελκτική ως προς αυτούς!

Είναι κρίμα να μη λάβετε υπόψιν τους Millennials στη στρατηγική σας. Τόσο για τη γενική προσέγγιση του marketing αλλά και για τις SEO πρακτικές που ενδεχομένως εφαρμόζετε. Ας δούμε με ποιον τρόπο μπορείτε να κάνετε τη στρατηγική σας πιο Millennial-friendly και να αποκτήσετε ένα πιστό και πρόθυμο καταναλωτικό κοινό.

ΆγκυραMarketing Tip #1: Εσείς θα αλλάξετε τον κόσμο

Πηγή: Ross Findon, unsplash.com

Η γενιά των Millennials είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη – και ευαίσθητη! Συνεπώς, αν μπορέσετε να τους πείσετε πως εσείς, με το δικό σας προϊόν, ή υπηρεσία, θα βελτιώσετε όχι μόνο τη ζωή τους, αλλά και τον κόσμο γενικότερα, τότε έχετε κερδίσει ένα τεράστιο μέρος της εμπιστοσύνης τους. Για παράδειγμα, σκεφτείτε κάποιες στρατηγικές marketing, όπως το να κάνετε ένα event με φιλανθρωπικό σκοπό, ή να δωρίσετε ένα μέρος των εσόδων ενός προϊόντος σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, κ.α. Αν το προϊόν σας είναι οικολογικό, φροντίστε να το τονίζετε σε κάθε ευκαιρία. Οι Millennials τα λατρεύουν αυτά. Με βεβαιότητα, το 40% των Millennials θα στηρίξει ένα οικολογικό προϊόν ή μια κίνηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

ΆγκυραMarketing Tip#2: Δοκιμάστε εναλλακτικές διαφημίσεις

Αν πιστεύετε πως τα ads παλαιικού τύπου δουλεύουν για κάθε κοινό, τότε κάνετε λάθος. Η old-school προσέγγιση στη διαφήμιση δεν έχει καμία ισχύ στη γενιά των Millennials. Αντίθετα, τα social media, οι influencers και endorsements μέσω Yelp ή Google είναι αυτά που όντως θα κάνουν το σωστό promotion του brand σας για να σας ανακαλύψουν οι Millennials. Αυτό το κοινό λατρεύει τις κριτικές και τις αξιολογήσεις οπότε είναι σημαντικό να μπορούν οι Millennials να βρουν αξιολογήσεις για εσάς σε ειδικευμένους ιστότοπους εκτός του δικού σας, όπως το Yelp, Google My Business, Amazon, κ.α.

Μία ακόμα πολύ αποτελεσματική τακτική marketing είναι να κερδίσετε τους Millennials με ads που τους δείχνουν πως θα λύσουν το πρόβλημά τους με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αν το προϊόν σας, για παράδειγμα, είναι οι αντιρυτιδικές κρέμες ματιών, τότε μιλήστε κατευθείαν στην ψυχή των Millennials – πως θα ξανανιώσουν στα 30 τους μειώνοντας τα σημάδια του στρες με τη βοήθεια της οικολογικής σας αντιρυτιδικής! Κλισέ, αλλά δουλεύει.

ΆγκυραMarketing Tip #3: Social Media ξανά και ξανά

Πηγή: Adem AY, unsplash.com

Πού βρίσκονται οι Millennials; Μα φυσικά στα social media! Οι Millennials θέλουν να εμπλέκονται με την επικαιρότητα και τις τάσεις συνεχώς. Η λέξη – κλειδί είναι “engagement”. Φροντίστε να ενισχύσετε τα social media της επιχείρησής σας με πλούσιο περιεχόμενο. Δημιουργήστε ένα content calendar και μην ξεχνάτε να δημοσιεύετε πολύ τακτικά στα social media. Προσέξτε το περιεχόμενο να είναι στοχευμένο στο κοινό που θέλετε να κερδίσετε. Μια καλή πρακτική για τους Millennials έιναι να αναρτείτε stories τύπου “this or that” ή βίντεο όπου θα τους ζητάτε να μοιραστούν εκείνοι τη γνώμη τους στα σχόλια. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πολλές από τις αγορές που πραγματοποιούν γίνονται μέσα από τα social media, άρα αξίζει και με το παραπάνω να επενδύσετε σε αυτά!

ΆγκυραMarketing Tip #4: Φιλικό website στους χρήστες

Οι Millennials φαίνεται να είναι πολύ απαιτητικοί όσον αφορά το UX των websites. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένουν να φορτώσει η ιστοσελίδα σας ή να πάρουν απάντηση για αυτό που ψάχνουν. Πολύ απλά θα φύγουν από το website και δε θα επιστρέψουν ποτέ ξανά. Φροντίστε το design να είναι responsive, αλλά και το website να έχει εύκολη πλοήγηση, ειδικότερα στα smartphones και τα tablets. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι Millennials προτιμούν αυτές τις συσκευές για να κάνουν αναζητήσεις ή αγορές και όχι τους υπολογιστές ή τα laptops τους.

ΆγκυραMarketing Tip #5: Το οπτικοακουστικό υλικό είναι must

Πηγή: Thomas Russell, unsplash.com

Βεβαιωθείτε πως προσφέρετε άπλετο οπτικοακουστικό υλικό στο περιεχόμενό σας. Οι Millennials προτιμούν τα καλοφτιαγμένα, σύντομα βίντεο, και τις περιποιημένες φωτογραφίες. Το βίντεο παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις τους, ειδικά αν έχει περιεχόμενο του στυλ “how to”. Παράλληλα όμως επικρατεί στις τάσεις το unboxing, αλλά και ενημερωτικό υλικό ως προς την κουλτούρα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας.

ΆγκυραMarketing Tip #6: Στοχευμένο SEO

Όσον αφορά τη στρατηγική SEO πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας πως όλοι οι χρήστες της Google είναι πιθανοί πελάτες. Αυτό που φροντίζει η Google είναι να μένουν ευχαριστημένοι οι χρήστες με τα αποτελέσματα της αναζήτησής τους. Συνεπώς, θέλετε να προσελκύσετε τους πελάτες σας – σε αυτή την περίπτωση τους Millennials – δίνοντάς τους το κατάλληλο περιεχόμενο που αναζητούν μέσω της Google.

Πηγή: Brooke Cagle, unsplash.com

Δώστε τους λοιπόν αυτό που θέλουν! Κάντε έρευνα για το τι ψάχνουν οι Millennials και τι τους ενδιαφέρει, και προσθέστε keywords στα άρθρα του website ή του blog σας. Αυτή φυσικά είναι μια δουλειά που δεν μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, αν θέλετε φυσικά να είναι αποτελεσματική. Οι SEO experts αναζητούν πολύ στοχευμένα τι αφορά το κοινό που σας ενδιαφέρει να προσελκύσετε, κάνουν αναζήτηση δημοφιλών keywords, αλλά και αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Με τη βοήθεια κατάλληλων εργαλείων αλλά και της γνώσης τους θα φτιάξουν μια λίστα με keywords που σχετίζονται με το προϊόν και τις υπηρεσίες σας ενώ ταυτόχρονα είναι θελκτικά προς τους Millennials.

Για να καταφέρετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική 360 marketing στρατηγική που θα λειτουργήσει ως δόλωμα για το ισχυρό κοινό των Millennials είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε τους ειδικούς στο χώρο. Οι experts της GIM είναι κοντά σας για να σας συμβουλέψουν για τις κατάλληλες κινήσεις, αλλά και τις πιο δυνατές SEO στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για εξαιρετικά συνολικά αποτελέσματα και υψηλό conversion rate. Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας κλείνοντας ένα δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού!

Συγγραφή Άρθρου: Κουμπαράκη Ελένη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops