LinkedIn & διαφήμιση: Σε ποιές επιχειρήσεις ενδείκνυται;

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Tο Linkedin από την αρχή της δημιουργίας του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των marketers καθώς έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια επαγγελματίες σε μια πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα για αναγνωρισιμότητα (awareness) αλλά και Lead Generation. Διαθέτει εξειδικευμένα είδη στόχευσης που αποδίδουν περίφημα στο εκάστοτε niche market.

Μερικά από αυτά είναι Job titles, Job functions, Skills, groups, Industries, Companies, και άλλα.

Σε ποιες επιχειρήσεις όμως αποτελεί το ιδανικό κανάλι για επιτυχία και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί από αυτές σαν ένα δυναμικό εργαλείο marketing;

ΆγκυραLinkedin & B2B

Αναμφίβολα ξεχωρίζει στις B2B επιχειρήσεις καθώς ευθύνεται για το 97% από τα business social leads! Είναι το ιδανικό εργαλείο δηλαδή για τη δημιουργία B2B Lead Generation. Μερικοί από τους top κλάδους που γνωρίζουν επιτυχία στο Linkedin είναι υπηρεσίες πληροφορικής, Υπηρεσίες Υγείας, Κατασκευαστικές, Εκπαίδευση αλλά και το λιανικό εμπόριο.

Παραδείγματα εξαιρετικών καμπανιών στο Linkedin αποτελεί η περίπτωση της Adobe με στοχευμένη Sponsored Content καμπάνια που εστιάζει σε έρευνα, infographics και ψυχαγωγικά video, γνωστών προγραμμάτων αποφοίτων  όπως το Utah State University, μεγάλων software εταιρειών όπως η IR στην Αυστραλία αλλά και της HubSpot η οποία σημείωσε 60% αύξηση στο CTR στο LinkedIn τρέχοντας σύντομα στοχευμένα text ads.

Αξιοσημείωτη επιτυχία στο Linkedin έχουν γνωρίσει και ανερχομενες startups εταιρείες που έχουν αξιοποιήσει στρατηγικά τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές εστιάζοντας σε Sponsored Content αλλά και Lead Gen Forms.

Παρόλο το ακριβό CPM η καλή ποιότητα του traffic και συνεπώς το υψηλότερο conversion rate από ένα απλό lead σε πραγματικό πελάτη, κάνουν το Linkedin ένα εξαιρετικό μέσο για άμεσο growth.

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι ότι στην πρώιμη φάση της στρατηγικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένη στόχευση με απήχηση σε πολύ ποιοτικό κοινό.

ΆγκυραLinkedin & B2C

Παρόλα αυτά το Linkedin δεν αφορά μόνο B2B επιχειρήσεις. Β2C εταιρίες σε πολλούς κλάδους, μη κερδοσκοπικές εταιρείες, πανεπιστήμια, κολλέγια, και άλλα είδη επιχειρήσεων μπορούν επίσης να επωφεληθούν με μεγάλη επιτυχία και growth.

Για παράδειγμα, σχετικά με το λιανικό εμπόριο έχει παρατηρηθεί ότι τα μέλη του Linkedin έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, είναι πιο πιστοί στα brands που προτιμούν, θεωρούν το ίδιο πολύ πιο έμπιστο μέσο ανάμεσα στα υπόλοιπα και τέλος και πολύ σημαντικό: πίσω από κάθε επιχείρηση – business υπάρχει μια ομάδα καταναλωτών που έχουν δηλώσει αγαπημένο χόμπι, ενδιαφέρον αλλά και brands oπότε αποτελεί μέσο εξαιρετικά ποιοτικής στόχευσης.

Επίσης, είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο προσλήψεων σωστού εργατικού δυναμικού καθώς μπορούν να διαφημιστούν τα job openings στο κατάλληλο κοινό.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops