LinkedIn Content: Όσα πρέπει να ξέρεις για την δημιουργία περιεχομένου στο LinkedIn

   Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Τα τελευταία χρόνια, το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος για εμπόρους, ιδρυτές και γενικά επιχειρηματίες. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το LinkedIn δεν κυριαρχείται αποκλειστικά από διασημότητες ή μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμα και οι «φυσιολογικοί» άνθρωποι έχουν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για σχεδόν οποιονδήποτε, αρκεί να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική στρατηγική.

Αν σας ενδιαφέρει να αναπτύξετε το προφίλ σας στο LinkedIn αυξάνοντας το Engagement στο περιεχόμενο που ανεβάζετε τότε ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ας δούμε αναλυτικά…

1) Προσδιορίστε το κοινό σας

Μπορεί να μην έχετε πολλές συνδέσεις στο LinkedIn αυτή τη στιγμή, και αυτό είναι εντάξει.

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να αναπτύξουμε μια καλύτερη ιδέα για τα άτομα με τα οποία θέλουμε να συνδεθούμε και να μιλήσουμε. Είναι ουσιαστικά σαν να φτιάχνουμε Customer Personas. Ωστόσο, ο τύπος περιεχομένου που θα δημιουργούμε στο LinkedIn θα διαφέρει από το blog μας!

Συνήθως, μπορούμε να το χωρίσουμε σε τρεις τύπους κοινού:

  • Γενικοί Επαγγελματίες
  • Επαγγελματίες στον χώρος σας
  • Πιθανοί πελάτες

Α.  Γενικοί Επαγγελματίες

Το περιεχόμενο που συνήθως γίνεται viral στο LinkedIn και στοχεύει σε ένα πολύ γενικό κοινό. Μιλάει για κάτι κοινό στους ανθρώπους, και δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά connections, Το engagement στο περιεχόμενο φτάνει στα σύννεφα.

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε, αυτός ο τύπος περιεχομένου θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ένα μικρό μέρος της στρατηγικής σας. Είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθεί και συχνά περιλαμβάνει διηγήματα, μαθήματα και γενικές συμβουλές σταδιοδρομίας.

 

Β. Επαγγελματίες στο χώρο σας

Οι επαγγελματίες στο χώρο σας είναι φυσικό και επόμενο να προσελκυθούν από το περιεχόμενό σας. Σε τελική φάση, τα θέματα που συζητάτε θα πρέπει να έχουν εξαιρετικά παρόμοιο χαρακτήρα ούτος η άλλος, καθώς αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα στη δουλειά σας και ενδεχομένως, παρόμοιες προσδοκίες.

Όταν αναζητάτε λύσεις ή προσπαθείτε να λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, οι επαγγελματίες του κλάδου θα μπορούν να σας βοηθήσουν και το εσείς το αντίστροφο. Εκεί προκύπτει η ευκαιρία σας!!!

Παρόλο που αυτά τα άτομα ενδέχεται να μην αγοράζουν το προϊόν σας, είναι σημαντικό να τα έχετε στο δίκτυό σας.

Εάν δημιουργήσετε περιεχόμενο που είναι μέτριο και πάνω, θα έχετε engagement, το οποίο οδηγήσει σε περισσότερες συνδέσεις και δυνητικούς πελάτες.

Η Quentin Ford προσφέρει ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Παρέχει συνεχώς συμβουλές και ενημερώσεις που είναι χρήσιμες για άλλους διαφημιζόμενους στο Facebook. Αυτό βοηθά να καθιερωθεί ως ηγέτης σε αυτήν την αντίστοιχη κατηγορία.

 

Γ. Πιθανοί πελάτες

Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες είναι να κάνετε εξαιρετική δουλειά προτού συνεργαστείτε μαζί τους.

Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικό περιεχόμενο που συνδυάζεται όμορφα με την προσφορά των προϊόντων σας, θα είστε σε θέση να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες μακροπρόθεσμα. Οι πελάτες αναζητούν μια λύση, πολλές φορές μια εφάπαξ λύση.

Επομένως, μπορεί να μην σας δίνουν την προσοχή που θέλετε, αλλά όταν αναζητούν μια λύση σε ένα πρόβλημα, θα είστε το πρώτο άτομο που αναζητούν.

Ειδικά στο B2B, αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του HubSpot, το LinkedIn είναι 277% πιο αποτελεσματικό για τη δημιουργία lead generation, από το Facebook και το Twitter. Αυτό σημαίνει ότι η διανομή σχετικού περιεχομένου για την προσφορά σας είναι μια εξαιρετική μακροπρόθεσμη στρατηγική.

2) Πείτε ιστορίες | Storytelling

Πείτε την ιστορία σας στο LinkedIn!

Ποιος καλύτερος τρόπος να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους από το να λέτε ιστορίες; Τόσο επιτεύγματα όσο και αποτυχίες. Εκθέτοντας τον εαυτό μας, ανοίγοντας τον εαυτό μας στο κοινό μας και λέγοντας ιστορίες για τις εμπειρίες μας, μπορούμε φυσικά να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη και να κερδίσουμε έναν πιστό follower.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ορισμένα άτομα έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από followers από το τίποτα, απλά τεκμηριώνοντας την ιστορία τους στο LinkedIn. Και η ομορφιά αυτού που έχουν κάνει είναι ότι τόσο η καλή όσο και η κακή πλευρά εμφανίζονται.

Οι άνθρωποι έχουν ενσυναίσθηση και με τις ιστορίες της αποτυχίας ή επιτυχίας, εμπνέονται!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν με άλλους ανθρώπους σε θέματα που είναι εγγενώς ανθρώπινα και όχι με ρομπότ. Μπορούμε όλοι να δημιουργήσουμε ιστορίες.Μην φοβάστε να βάλετε ιστορίες στο contente strategy σας στο LinkedIn, οι συνδέσεις σας θα σας ανταμείψουν για αυτό.

3) Εστίαση σε πράγματα που λειτουργούν

Εστιάστε στο περιεχόμενο και τα πράγματα που λειτουργούν για εσάς στο LinkedIn.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για δημιουργία περιεχομένου στο LinkedIn.

Μπορείτε να μοιραστείτε ενημερώσεις σε πλήρες κείμενο (έως 1300 χαρακτήρες), να δημοσιεύσετε βίντεο που είναι από το YouTube, καθώς και να μοιραστείτε εικόνες και να γράψετε πλήρη άρθρα στο Pulse.

Υπάρχουν πολλά άτομα που υπερέχουν στο LinkedIn απλά ενσωματόνωντας επιτυχώς κάθε είδους δυνατότητες στα posts τους. Αυτό διατηρεί στους followers το ενδιαφέρον και παραμένουν αφοσιωμένοι. 

Quick Tip: Δοκιμάστε να αποφύγετε συνδέσμους μέσα σε αναρτήσεις. Μέσα από έρευνα παρατηρήθηκε ότι το LinkedIn τείνει να τιμωρεί τις αναρτήσεις που περιλαμβάνουν συνδέσμους.

Για να αποφύγετε αναρτήσεις που έχουν χαμηλό engagement δοκιμάστε να τοποθετήσετε τους συνδέσμους σας στα σχόλια.

4) Κάντε connections και engage

 

Οι άνθρωποι θέλουν να ακολουθούν άτομα, όχι ρομπότ.

Η αλληλεπίδραση με άλλους θα συμβάλει κατά πολύ στην αύξηση του engagement. Το να βοηθάς τους ανθρώπους όταν δεν σε εξυπηρετεί, δεν είναι καλός, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις εμπιστοσύνη. Είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι, αλλά θα αποδώσει.

Επιπλέον, προσέξτε παραπάνω τις ευκαιρίες που έχετε από τα connections. Ευτυχώς, το LinkedIn είναι γεμάτο από ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες για τα μέλη του. Μπορείτε να διαλέξετε επιλεκτικά άτομα για να επικοινωνήσετε και να συνδεθείτε, είτε πραγματοποιώντας αναζήτηση με βάση την εταιρεία στην οποία εργάζονται, είτε ποιες δεξιότητες έχουν ή τη λειτουργία της εργασίας τους.

Για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να αξιοποιήσετε ομάδες του LinkedIn και να μοιράζεστε και να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες. Θα έχετε πρόσβαση σε άτομα που ενδιαφέρονται για παρόμοια θέματα, δίνοντάς σας ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για συνομιλία.

Μια τελευταία συμβουλή!

Είναι εύκολο να κάνετε ένα γρήγορο Like με το smartphone σας, αλλά είναι πιο χρήσιμο να κάνετε ένα σχόλιο που ενθαρρύνει τη συνομιλία, ακόμα κι αν είναι πιο δύσκολο!

5) Δημιουργήστε, προωθήστε και συνεργαστείτε με άλλους

Δοκιμάστε να συνεργαστείτε με τις συνδέσεις σας στο LinkedIn

Αντί απλώς να συνομιλείτε, να σχολιάζετε και να συμμετέχετε στο LinkedIn, δημιουργήστε, προωθήστε και συνεργαστείτε με άλλους.

Το αληθινό Grow συμβαίνει όταν το περιεχόμενό σας φτάσει στο δίκτυό σας δεύτερου και τρίτου βαθμού. Αυτό δίνει σε άτομα, εκτός των connection σας. την ευκαιρία να δουν τις ενημερώσεις σας και να συνδεθούν μαζί σας.

Κατά μία έννοια, η δημιουργία με άλλους βοηθά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ εσάς και ενός νέου κοινού.

Μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλα άτομα στο linkedin και να προωθούν τις δημοσιεύσεις σας, με αποτέλεσμα να βρεθείτε μπροστά στα μάτια ενός νέου κοινού.

Σειρά σας λοιπόν να βάλετε σε λειτουργία όσα μάθατε…

Καλή επιτυχία!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops