Google Ads: στρατηγικές πλειστηριασμού

   Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά

Το Google Ads είναι ένα από τα πιο υπέροχα ψηφιακά εργαλεία διαφήμισης. Η πλήρης εκδοχή του (όχι η smart όπου ο διαφημιζόμενος μπορεί να ελέγξει λίγες παραμέτρους) είναι μαγική και δύσκολη. 

Κι αυτό διότι υπάρχουν πλήθος παραμετροποιήσεων, στρατηγικών κλπ που μπορούν να προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε λίγο στις στρατηγικές πλειστηριασμού καθώς η σωστή επιλογή είναι κρίσιμη τόσο για την επιτυχία όσο και για τη μείωση του κόστους.

Όταν ξεκινάτε μία καμπάνια στο Google Ads σας ρωτάει για το είδος πλειστηριασμού που θα ακολουθήσετε: αυτόματο ή χειροκίνητο; Μακάρι το αυτόματο να συνεπαγόταν μετατροπές με το καντάρι αλλά δυστυχώς η επιτυχία έρχεται με κόπο.

Για αυτό, πριν αποφασίσετε ποια από τις 11 διαφορετικές στρατηγικές πλειστηριασμού είναι η κατάλληλη για την επιχείρησή σας, πρέπει να τις γνωρίσετε καλά.

1. Με βάση το CPA – cost per acquisition  

Πρόκειται για στρατηγική που ακολουθούμε όταν θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε ως προς τις μετατροπές, καθώς αυτομάτως η πλατφόρμα προσπαθεί να οδηγήσει σε μετατροπές με ένα συγκεκριμένο κόστος ανά μετατροπή.

Με αυτή τη μέθοδο τα bids ρυθμίζονται αυτόματα με βάση το ποσό που έχετε ορίσει. Άλλες μπορεί να είναι ακριβότερες και άλλες φθηνότερες αλλά εν τέλει ο μέσος όρος θα είναι στο ποσό που έχετε προκαθορίσει. Το περίπλοκο είναι να βρείτε ποιο είναι το κόστος ανά μετατροπή για την περίπτωσή σας. Τελικά όμως αυτό θα καθοριστεί από το πόσο αντέχετε να πληρώσετε για να αποκτήσετε έναν πελάτη. Αν για παράδειγμα πουλάτε ένα προϊόν 20€, τότε το κόστος απόκτησης πελάτη δεν μπορεί να είναι 20€.

2. Με βάση το ROAS – return on ad spend

Εδώ κινούμαστε στη βάση της απόδοσης της διαφημιστικής δαπάνης. Εδώ θα χρειαστούν και τα μαθηματικά σας για να υπολογίσετε.

Το ROAS είναι η στρατηγική κατά την οποία η Google καθορίζει τα ώστε να μεγιστοποιήσει τις μετατροπές βασιζόμενη στην απόδοση που θέλετε να έχετε από τη διαφημιστική δαπάνη, δηλαδή σε ένα ποσοστό.

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Έστω ότι θέλετε να πάρετε 10€ για κάθε 2€ δαπάνης. Ο τύπος που χρειάζεστε είναι ο παρακάτω:

Πωλήσεις ÷ διαφημιστική δαπάνη x 100% = στόχος ROAS

Δηλαδή:

10€ πωλήσεις από την καμπάνια ÷ 2€ διαφημιστική δαπάνη (clicks) x 100% = 500% στόχος ROAS

Απλό;

3. Στόχος μεγιστοποίησης μετατροπών

Μία από τις πιο απλές στρατηγικές πλειστηριασμού που προσφέρει το Google Ads.

Εσείς απλώς καθορίζετε τον μέγιστο ημερήσιο προϋπολογισμό που μπορείτε να επωμιστείτε και η Google αναλαμβάνει δράση.

Έστω ότι θέλετε να ξοδέψετε μέχρι 50€ την ημέρα. Αν ένα μόνο χτύπημα κοστίζει 50€ η Google δεν θα χτυπήσει. Θα τα ξοδέψει με σύνεση ώστε να σας φέρει αποτέλεσμα.

Αν προτιμήσετε αυτόν τον τύπο πλειστηριασμού, τότε σκεφτείτε το ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε κάθε μέρα και ελέγξτε το αποτέλεσμα τακτικά για να δείτε αν είναι προσοδοφόρες οι πωλήσεις που έχετε.

4. Στόχος μεγιστοποίησης αξίας μετατροπής

Να και κάτι σχετικά νέο! Προστέθηκε τον Αύγουστο του 2019 και αποτελεί την πιο φρέσκια στρατηγική πλειστηριασμού της πλατφόρμας.

Δουλεύει κατά βάση όπως και η ROAS (όπου η Google προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση της διαφημιστικής δαπάνης) με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται να ορίσετε ένα στόχο απόδοσης της επένδυσης (ROI), απλώς αφήνετε τον αλγόριθμο να αξιοποιήσει τη δαπάνη σας στο μέγιστο.

5. Επαυξημένο cost per click (ECPC)

Με λίγα λόγια πρόκειται να μία μίξη χειροκίνητου και έξυπνου πλειστηριασμού. Καθορίζετε το βασικό κόστος ανά κλικ (CPC) για τις διαφημίσεις και τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε και ο αλγόριθμος πιάνει δουλειά, προσπαθώντας να τα βελτιστοποιήσει. Η Google έχει το δικαίωμα να ανεβάσει ή να κατεβάσει το bid σας βασισμένη στην πιθανότητα να οδηγήσει σε πώληση. Εν τέλει τα bids θα εξισορροπηθούν στο μέγιστο που έχετε ορίσει. Αν μία αναζήτηση είναι πολύ ανταγωνιστική και τα κόστη ανά κλικ είναι εξαιρετικά υψηλά, τότε η Google μπορεί να κατεβάσει το bid σας αφού οι πιθανότητες μετατροπής είναι μειωμένες. Αντίθετα, αν πρόκειται για εύκολη δουλειά, η  Google θα αυξήσει το bid για να πάρετε την πώληση. Αυτή η στρατηγική είναι διαθέσιμη τόσο για το δίκτυο αναζήτησης όσο και για το δίκτυο εμφάνισης.

Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε ο αλγόριθμος να αυξήσει τα προκαθορισμένα bids σας με βάση τον απόλυτο αριθμό μετατροπών ή αν θέλετε να βελτιστοποιήσει με βάση την αξία των μετατροπών. Αυτό θα δουλέψει αν έχετε δημιουργήσει διαφορετικές Google Ads μετατροπές με διαφορετικές αξίες ή αν έχετε δυναμικά conversion events που παρακολουθούν τη συνολική αξία μιας πώλησης.

6. Στόχος η μεγιστοποίηση των κλικ

Η μεγιστοποίηση των κλικ είναι μία αυτόματη στρατηγική πλειστηριασμού η οποία βασίζεται στο μέγιστο ημερήσιο προϋπολογισμό.  Τα Google Ads θα προσπαθήσουν να φέρουν τα περισσότερα δυνατά κλικ. Σε αυτή την περίπτωση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την ποιότητα ή το δείκτη σχετικότητας και καλό είναι να μην χρησιμοποιείται όταν θέλουμε μετατροπές και πωλήσεις.  

Είναι κατάλληλο για περιορισμένους προϋπολογισμούς ή περιορισμένο όγκο αναζητήσεων για τις λέξεις-κλειδιά της καμπάνιας.

7. Χειροκίνητες προσφορές PPC (pay per click)

Η χειροκίνητη λειτουργία σας παρέχει περισσότερο έλεγχο στη στρατηγική προσφορών. Αυτό βέβαια συνεπάγεται και περισσότερη απασχόληση καθώς θα πρέπει να παρακολουθείτε και να ρυθμίζετε διαρκώς τα κόστη. Για αυτό η στρατηγική αυτή δεν συνιστάται σε ανθρώπους που δεν είναι καλά εξοικειωμένοι με το θηρίο που λέγεται Google Ads.

Στο χειροκίνητο CPC ορίζετε τις προσφορές για κάθε ένα από τα διαφορετικά γκρουπ διαφημίσεων ή για τις λέξεις-κλειδιά. Αν κάποιοι όροι αναζήτησης είναι πιο επικερδείς από άλλους μπορείτε άμεσα να ρυθμίσετε τους προϋπολογισμούς σας, προσθέτοντας ή αφαιρώντας χρήματα.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι αν έχετε μία καμπάνια με πολλές λέξεις-κλειδιά και πολλά γκρουπ διαφημίσεων τότε ο χειροκίνητος έλεγχος προϋποθέτει πολλή δουλειά και εμπεριέχει και τον κίνδυνο να ποντάρετε σε λέξεις που είναι απίθανο να φέρουν μετατροπές. Η Google έχει το enhanced CPC προεπιλεγμένο οπότε αν όντως θέλετε να γυρίσετε σε χειροκίνητο θα πρέπει να το από-επιλέξετε. Κατόπιν θα δείτε μία προειδοποίηση ότι είναι πιθανή η χαμηλή απόδοση της καμπάνιας σας. Ωστόσο αν έχετε λίγα δεδομένα και πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό τότε ξεκινήστε γιατί ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

8. Κόστος ανά χίλιες εμφανίσεις

Το κόστος ανά χίλιες (1000) εμφανίσεις (ή εντυπώσεις κατά κυριολεξία), γνωστό και από τα αρχικά του, δηλαδή CPM, είναι προσφορά που βασίζεται αποκλειστικά στις εμφανίσεις. Εφαρμόζεται στο δίκτυο εμφάνισης και στο YouTube και όχι στο δίκτυο αναζήτησης, για προφανείς λόγους.

9. Κόστος ανά χίλιες εμφανίσεις με δυνατότητα προβολής (vCPM)

Το vCPM bidding είναι μία τακτική χειροκίνητης προσφοράς που ταιριάζει σε καμπάνιες brand awareness (χτίσιμο μάρκας με άλλα λόγια). Όπως και η παραπάνω περίπτωση είναι διαθέσιμο για τις διαφημίσεις στο δίκτυο εμφάνισης και το YouTube.

Αυτός ο τύπος προσφοράς ορίζεται με τη χιλιάδα εμφανίσεων θεωρώντας ότι η εμφάνιση μετριέται όταν περάσει 1 δευτερόλεπτο της διαφήμισης στο δίκτυο εμφάνισης ή 2 δευτερόλεπτα εμφάνισης του video στο YouTube.

10. Κόστος ανά προβολή (CpV)

Το κόστος ανά προβολή αφορά αποκλειστικά τις διαφημίσεις video και χρησιμοποιείται στη διαφημιστική πλατφόρμα του YouTube. Χρησιμοποιώντας τη πληρώνετε για προβολές video ή για αλληλεπιδράσεις.

Τι είδους αλληλεπιδράσεις:

  • Κλικ σε Call to action
  • Κλικ επικάλυψης
  • Κάρτες
  • Συνοδευτικά πανώ

Μία προβολή εξαρτάται από το πόση ώρα βλέπει κάποιος το video της διαφήμισης. Αλλιώς το λέμε και «διάρκεια». Αν κάποιος δει ολόκληρη τη διαφήμιση ή 30 δεύτερα αυτής αν η συνολική διάρκειά της είναι μεγαλύτερη, θεωρείται προβολή.

Το κόστος ανά προβολή είναι προεπιλεγμένο όσον αφορά τις διαφημίσεις στο YouTube.

Ας δούμε εν τάχει πως δουλεύει. Για την προσφορά CPV ξεκινήστε ορίζοντας την υψηλότερη προσφορά που προτίθεστε να πληρώσετε για μία προβολή ή αλληλεπίδραση. Αν υποτεθεί ότι βάζετε 0,50€ τότε το μέγιστο που θα πληρώσετε για μία προβολή είναι 0,50€ για κάθε χρήστη που βλέπει ολόκληρη τη διαφήμιση ή κάνει αλληλεπιδρά με το call to action που έχετε.

Για να ορίσετε το κόστος της προσφοράς προβολής, κάνετε τα εξής:

  • Ξεκινήστε από χαμηλά και αυξήστε αναλόγως αποτελεσμάτων.
  • Εστιάστε στη μεγιστοποίηση του δείκτη ποιότητας και στην κατάταξη της διαφήμισης καθώς αυτά θα ρίξουν το κόστος προβολής και έτσι θα πληρώνετε λιγότερα για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Σταδιακά αυξήστε το CPV για να αυξήσετε την κάλυψη του ακροατηρίου σας.

11. Υποβολή προσφορών στοχευμένου μεριδίου εμφάνισης (TIS)

Πρόκειται για μία έξυπνη στρατηγική προσφοράς που εστιάζει στο brand awareness και βοηθά στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών. Ας δούμε ένα παράδειγμα: έστω ότι θέλετε να κυριαρχήσετε στις εμφανίσεις για αναζητήσεις συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιά όπως π.χ. παπούτσια μπάσκετ. Θέτετε τον στόχο σας σε εμφανίσεις (ποσοστό).

Σημειώστε ότι το ποσοστό εμφανίσεων είναι στόχος και επηρεάζεται τόσο από τις προσφορές σας όσο και από το δείκτη ποιότητας κάθε διαφήμισης και κάθε ομάδας διαφημίσεων. Αν στοχεύσετε στο 90% ή στο 100% είναι απίθανο να το πετύχετε αν δεν πάτε σε υπερπροσφορές για εμφανίσεις και κλικ. Οι εμφανίσεις δεν θα εξασφαλίσουν ότι η διαφήμιση κλικαριστεί καθώς μπορεί να εμφανίζεται σε χαμηλότερη θέση. Ο εν λόγω τύπος προσφοράς είναι κατάλληλος για καμπάνιες αναζήτησης που αφορούν μάρκες και έχουν λίγες λέξεις-κλειδιά, σχετικές πάντα με τη μάρκα.

Πως θα διαλέξετε την κατάλληλη στρατηγική για την καμπάνια σας

Να ένα καλό ερώτημα! Πως θα διαλέξετε την κατάλληλη στρατηγική για το προϊόν, την υπηρεσία, τη μάρκα σας;

Τα πάντα εξαρτώνται από τον στόχο της καμπάνιας σας και τον προϋπολογισμό σας. Η καμπάνια που επιλέγετε κάθε φορά πρέπει να αντανακλά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν φερ’ ειπείν θέλετε να φέρετε πωλήσεις μέσα από το δίκτυο εμφάνισης, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το CPM, το οποίο φέρνει εμφανίσεις και όχι πωλήσεις.

Ας δούμε τους βασικότερους στόχους και ποιες στρατηγικές τους ταιριάζουν.

Μετατροπές

Αν ο στόχος σας είναι οι μετατροπές ή το να διοχετεύσετε κίνηση στο κατάστημά σας (ή στο site σας) με σκοπό τις πωλήσεις τότε θα πρέπει να κινηθείτε στα παρακάτω:

  • Μεγιστοποίηση μετατροπών
  • CPA
  • ROAS
  • Χειροκίνητο CPC (με χρήση του επαυξημένου CPC)

Αύξηση της κίνησης στο site

Αν προτιμάτε να διοχετεύσετε κίνηση στο site σας ανεξαρτήτως του αν αυτή η κίνηση θα μετατραπεί σε πωλήσεις, τότε χρησιμοποιήστε κάποιο από τα παρακάτω:

  • Μεγιστοποίηση για κλικ
  • Χειροκίνητο CPC

Αναγνωρισιμότητα μάρκας (brand awareness)

Το «χτίσιμο» της μάρκας δεν είναι κάτι που γίνεται μέσω του δικτύου αναζήτησης ως επί το πλείστον. Παρόλα αυτά μπορεί να χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις, οπότε τότε χρησιμοποιείτε:

  • Εμφανίσεις
  • CPM και vCPM για δίκτυο εμφάνισης και YouTube

Πότε να χρησιμοποιήσετε τις χειροκίνητες και πότε τις έξυπνες (smart) προσφορές

Χμμμ, δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική συνταγή που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις. Οι δύο κύριοι παράγοντες που καθορίζουν την απάντηση στο παραπάνω ζήτημα είναι:

  • Η ποιότητα και η λεπτομέρεια των δεδομένων που αφορούν στις μετατροπές
  • Ο όγκος της καμπάνιας από πλευράς κίνησης και μετατροπών (και όχι αξίας)

Οι έξυπνες προσφορές μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές αν στηθούν σωστά. Έχει μετρηθεί ότι οι έξυπνες καμπάνιες έχουν αυξήσει τις μετατροπές κατά 89% και έχουν μειώσει το κόστος κατά 32%! Όμως, καθώς δεν επιδέχονται διορθώσεων, αν κάτι σεταριστεί λάθος μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την καμπάνια και να κοστίσει τόσο σε χρήματα όσο και σε αποτέλεσμα.

Οι χειροκίνητες προσφορές είναι πιο δύσκολες στο σετάρισμα αλλά μπορεί κανείς να τις παρακολουθεί στενά και να παρεμβαίνει όσες φορές κρίνεται απαραίτητο.

Εν τέλει αυτό που θα κρίνει την επιλογή σας είναι ο διαθέσιμος χρόνος και η γνώση του Google Ads που έχετε.

Αφού είδαμε τις στρατηγικές πλειστηριασμών στο προηγούμενο άρθρο, τώρα θα ασχοληθούμε με τρεις εύκολες συμβουλές για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Η συζήτηση εξακολουθεί να αφορά τις διαφημίσεις Google.

Με αυτές θα μοχλεύσετε το αποτέλεσμα για να επιτύχετε καλύτερες, φθηνότερες και με… λιγότερο πονοκέφαλο πωλήσεις.

Διαβάστε το άρθρο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Συμβουλή #1: Ρυθμίστε αυτόματους κανόνες για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη

Ξέρουμε ότι βαθειά μέσα σας εύχεστε να ήταν όλα αυτόματα και να ξενοιάζατε. Δεν είστε οι μόνοι, δεν είστε μόνοι. Γιατί όπως και να έχει το πράγμα, το να είναι κανείς όλη μέρα στο Google Ads και να διορθώνει/αλλάζει/ρυθμίζει διαρκώς δεν είναι και ακριβώς ρεαλιστικό.

Ευτυχώς η Google μας σκέφτεται και έχει μερικά εργαλεία αυτοματισμού πάρα πολύ χρήσιμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κανόνες του Google Ads ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, να σταματάτε καμπάνιες και να ρυθμίζετε τα bids χωρίς να κουνήσετε ένα δαχτυλάκι.

Θα θέλατε να ειδοποιηθείτε όταν το CPC φτάσει στα ύψη; Μπορεί να γίνει!

Θα θέλατε να ειδοποιηθείτε όταν το CPA είναι χαμηλά ενώ εσείς θέλετε να τα αυξήσετε; Μπορεί να γίνει!

Χρησιμοποιήστε τους κανόνες και αυτοματοποιήστε.

Ένας καταπληκτικός, βασικός κανόνας είναι αυτός που αυξάνει τον καθημερινό προϋπολογισμό αυτόματα όσο πραγματοποιούνται μετατροπές σε καλή τιμή.

Το ακριβές σημείο κόστους θα εξαρτηθεί από τις καμπάνιες σας και την αξία μετατροπής, αλλά ας δούμε πως δημιουργείται ο κανόνας.

Στο πεδίο Κανόνες (Rules) πατάτε το σύμβολο +.

Ονομάστε τον κανόνα, επιλέξτε τις καμπάνιες στις οποίες θέλετε να εφαρμοστεί και ρυθμίστε τη δράση. Σε αυτήν την περίπτωση θέλετε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό αλλά να διατηρήσετε ένα μέγιστο με το οποίο είστε άνετοι.

Κατόπιν χρειάζεται να ορίσετε τη συνθήκη. Σε αυτήν την περίπτωση θέλετε το κόστος της μετατροπής να είναι μικρότερο του Χ, οπότε κάντε κλικ στο «μετατροπές» και στη συνέχεια βρείτε στο μενού το «κόστος/μετατροπή» και ρυθμίστε το σε ένα ποσό που θεωρείτε ιδανικό.

Σώστε τον κανόνα και επιστρέψτε στο μενού για να δείτε τη δημιουργία σας.

Βεβαιωθείτε ότι η ενέργεια, το όριο της καμπάνιας και το κόστος μετατροπής είναι ρυθμισμένα σωστά πριν επιτρέψετε στον κανόνα να αναλάβει δράση.

Συμβουλή #2: Αξιοποιήστε μια στρατηγική προσφοράς χαρτοφυλακίου για να βελτιστοποιήσετε πολλές καμπάνιες ταυτόχρονα

Η στρατηγική προσφοράς χαρτοφυλακίου μπορεί να ομαδοποιήσει πολλές καμπάνιες, γκρουπ διαφημίσεων και λέξεις-κλειδιά.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο αρκεί να χρησιμοποιείτε αυτοματοποιημένη στρατηγική πλειστηριασμού και θέλετε να κάνετε βελτιστοποίηση σε πολλές καμπάνιες.

Με μία στρατηγική προσφοράς χαρτοφυλακίου εστιασμένη στο ROAS, ο αλγόριθμος θα δοκιμάσει αυτόματα να μεγιστοποιήσει τη δαπάνη σε όλες τις καμπάνιες ώστε να κερδίσει τις λέξεις-κλειδιά και τα κλικ που πραγματικά αποδίδουν.

Η στρατηγική χαρτοφυλακίου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μία μεμονωμένη καμπάνια αν έχει περιορισμένα δεδομένα όσον αφορά τις μετατροπές ή την κίνηση.

Για να δημιουργήσετε μία νέα στρατηγική χαρτοφυλακίου, απλώς πατήστε  στο «χρήση στρατηγικής χαρτοφυλακίου»  (use a portfolio strategy) κάτω από τις επιλογές πλειστηριασμού. Θα πρέπει πρώτα-πρώτα να έχετε επιλέξει τη στρατηγική έξυπνου bidding για να ανοίξει η επιλογή του χαρτοφυλακίου.

After that, check the “Create new portfolio strategy” box and set a name for your new strategy.

Στη συνέχεια εφαρμόστε το σε όλες τις σχετικές καμπάνιες. Τώρα όμως θα κάνετε κλικ στο «χρήση ήδη υπάρχουσας στρατηγικής χαρτοφυλακίου» και θα την επιλέξετε.

Αυτό θα εδραιώσει τα δεδομένα της καμπάνιας και θα βοηθήσει τον αλγόριθμο να πάρει καλύτερες αποφάσεις για όλες τις καμπάνιες σας, στο σύνολό τους.

Συμβουλή #3: Προσαρμογή προσφορών κατά δημογραφική επιτυχία

Κάθε καμπάνια που τρέχετε θα στοχεύσει σε πολλαπλά δημογραφικά και άτομα που κάνουν αναζητήσεις. Το περιεχόμενό σας ωστόσο δεν θα είναι κατάλληλο για τον καθένα. Κάποια δημογραφικά και ηλικιακά γκρουπ είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς ειδικά αν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα και πουλάτε τα προϊόντα σας μέσω Google Ads. Ευτυχώς η Google δίνει τη δυνατότητα στόχευσης με βάση τα δημογραφικά στοιχεία.  

Έστω ότι παρατηρείτε ότι έχετε ένα δημογραφικό με πολύ υψηλά CTR και απόδοση:

Μπορείτε να επιλέξετε τα δημογραφικά και να ορίσετε την προσφορά χειροκίνητα:

Αν δουλεύουν αποτελεσματικά τότε μπορείτε να αυξήσετε τις προσφορές για περισσότερη απόδοση και επιμερισμό του προϋπολογισμού στο συγκεκριμένο διαφημιστικό γκρουπ.

Δαπανήστε τα χρήματά σας εκεί που ήδη αποδίδει καλά.

Συμπέρασμα

Το να διαλέξετε το τέλειο format προσφορών, όταν ετοιμάζετε καμπάνιες στο Google Ads δεν είναι καθόλου μα καθόλου απλό.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και ανάλογα με το επίπεδο εμπειρία του διαφημιζόμενο μπορεί μία καμπάνια να πάει από άριστα μέχρι άπατη.

Για αυτό πριν επιλέξετε τρόπο προσφοράς, σταθμίστε τους στόχους σας.

Συγγραφή Άρθρου: Φιλαλίθη Ευτυχία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops