Google Ads: 5 γλωσσικά στοιχεία που φέρνουν περισσότερα κλικ & δεν έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Για να έρθουν περισσότερα κλικ στα Google Ads, το κείμενο και τα στοιχεία που αυτό περιέχει είναι κομβικής σημασίας. Μερικά από αυτά, μάλιστα, τα συναντάμε μόνο στο συγκεκριμένο τύπο διαφημίσεων και μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε!

Οι διαφημίσεις Google Ads είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και απαιτητικά πεδία, όπου η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια παίζει σημαντικό ρόλο για περισσότερα κλικ. Το πώς θα δομήσετε το κείμενο μέσα στο ελάχιστο όριο χαρακτήρων που σας δίνεται μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία, αν γνωρίζετε τι ακριβώς να συμπεριλάβετε.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για όσους συγγράφουν διαφημίσεις Google Ads είναι ότι πολλά στοιχεία τους είναι μοναδικά, δηλαδή δεν τα συναντάμε σε άλλους τύπους διαφημίσεων. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποια είναι τα κοινά στοιχεία σε όλες τις διαφημίσεις, τα οποία ο copywriter λαμβάνει πάντα υπόψη, και ποιες είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις στο κείμενο των Google Ads.

Γενικά, το διαφημιστικό κείμενο, σε όποια πλατφόρμα και αν το συναντάμε και ειδικά όταν μιλάμε για ψηφιακό περιβάλλον, πρέπει να ακολουθεί τους εξής κανόνες για την επιτυχία:

  • Να έχει συνέπεια στο brand voice και να χρησιμοποιεί κατανοητή γλώσσα.
  • Να απευθύνεται σε καλά μελετημένο target group με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
  • Να δίνει τη δέουσα σημασία στον τίτλο τονίζοντας τα προσφερόμενα οφέλη που δίνουν λύση σε κάποιο πρόβλημα.
  • Να περιέχει συγκεκριμένα ποσοτικά δεδομένα (π.χ. «Αποκτήστε 5.000 ακολούθους στο Instagram σε 2 εβδομάδες»).
  • Να αναφέρει συγκεκριμένες και απτές αποδείξεις για την επιτυχία του προϊόντος, όπως reviews, testimonials, social proof κλπ.
  • Να ξυπνάει συναισθήματα, όπως νοιάξιμο, περιέργεια και αίσθημα ασφάλειας.
  • Να τονίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του brand.
  • Να έχει Call to Action που ωθεί το χρήστη στην επιθυμητή ενέργεια και δημιουργεί την αίσθηση του κατεπείγοντος (π.χ. «Αγοράστε με έκπτωση 50% μόνο μέχρι αύριο»).

Ωστόσο, οι διαφημίσεις στη Google έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες, τις οποίες καλό είναι να προσέξει αυτός που τις δημιουργεί. Εκτός, λοιπόν, από τα παραπάνω, συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο επιτυχημένα μυστικά που θα φέρουν περισσότερα κλικ χωρίς καμία άλλη αλλαγή ή δαπάνη.

Άμεση αναφορά στην παρεχόμενη λύση

Η δομή που προτείνεται στα διαφημιστικά κείμενα είναι η αναφορά στο πρόβλημα και ύστερα η περιγραφή της λύσης που δίνεται με το διαφημιζόμενο προϊόν ή υπηρεσία. Ωστόσο, στα Google Ads καλό είναι να υιοθετείται το δεύτερο σκέλος. Αυτό που διαφοροποιεί τις διαφημίσεις στη Google από τις άλλες διαφημίσεις, για παράδειγμα στα social media, είναι ότι ο χρήστης αναζητά από μόνος του τη λύση σε κάποιο του πρόβλημα μέσω της μηχανής αναζήτησης. Συνεπώς, δεν έχει νόημα να χάσετε λέξεις με την αναφορά στο πρόβλημα και ύστερα την παροχή της λύσης, αλλά είναι πολύ πιο αποδοτικό να εξηγήσετε κατευθείαν τη λύση.

Επί παραδείγματι, αν ο χρήστης αναζητά «καταπολέμηση ακμής», η διαφήμιση που θα του εμφανιστεί αντί για μια γλωσσική δομή του τύπου «Αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής; Βρείτε το φάρμακο εδώ» είναι προτιμότερο να δομηθεί έτσι: «100% αποτελεσματικότητα με αυτό το φάρμακο ενάντια στην ακμή».

Επίκαιρα στοιχεία

Στο εξαιρετικά μικρό κείμενο των Google Ads, οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή του χρήστη και να τον κάνει να θεωρεί ότι θα βρει αυτό που ψάχνει είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό. Γενικά, σε όλες τις διαφημίσεις πρέπει να παραθέτουμε στοιχεία, όμως για τον παραπάνω στόχο καλό είναι να τονίζουμε το πόσο επίκαιρα είναι. Έτσι, αντί να πείτε «Ανακαίνιση σπιτιού για υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Εξοικονόμηση ρεύματος 50% τους χειμερινούς μήνες» εκφράστε το λίγο διαφορετικά: «Ανακαίνιση σπιτιού για υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Εξοικονόμηση ρεύματος 800€ τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο», εφόσον φυσικά η συγκεκριμένη διαφήμιση εμφανίζεται τους συγκεκριμένους μήνες.

Γίνετε απόλυτα συγκεκριμένοι

Οπωσδήποτε τα συγκεκριμένα στοιχεία βοηθούν σε οποιαδήποτε διαφήμιση. Είναι πιο πειστική η πρόταση «Αυξήστε το traffic 60% σε ένα μήνα» από το «Δείτε μεγάλη αύξηση στο traffic». Όμως, στα Google Ads πρέπει να γίνετε ακόμα πιο συγκεκριμένοι για ακόμα μεγαλύτερη πειστικότητα. Δηλαδή: «Αυξήστε το traffic 60% σε ένα μήνα. Τα 467 επιτυχημένα projects μας το αποδεικνύουν».

Εστιάστε σε συγκεκριμένο τόπο

Μπορεί να παρέχετε τις υπηρεσίες σας σε εθνικό επίπεδο ή περισσότερες πόλεις, όμως στα Google Ads πιθανότατα θα έχετε εστιάσει σε κάποιο συγκεκριμένο τόπο. Αυτό καλό είναι να το αναφέρετε στο κείμενο της διαφήμισης, ώστε να δείξετε στο χρήστη ότι είστε στο πλευρό του και η λύση που ψάχνει είναι δίπλα του. Για παράδειγμα: «Γυναικεία παπούτσια online από τα πιο επώνυμα brands. Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Αθήνα».

Ιδανική φόρμουλα για τον τίτλο

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε μία απλή φόρμουλα για τον τίτλο της διαφήμισης, θα λέγαμε ότι αποτελείται από το keyword, στο οποίο στοχεύετε, και το μοναδικό ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Έτσι, θα καταφέρετε να παραμείνετε απλοί και περιεκτικοί. Για παράδειγμα: «Γυναικεία παπούτσια online | Επώνυμα brands -εκπτώσεις 60% | Δωρεάν μεταφορικά στην Αθήνα».

Ο συνδυασμός των σωστών πρακτικών στα Google Ads με την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια του κειμένου μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα. Μια επιτυχημένη καμπάνια Google Ads δεν εξαρτάται μόνο από την επένδυση, αλλά κυρίως από την εμπειρία και τη γνώση των μυστικών που κάνουν τη διαφορά.

Συγγραφή Άρθρου: Τσότσου Αλεξιάννα

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΌχι πολύ καιρό πριν η δημιουργία μιας landing page απαιτούσε ώρες προγραμματισμού. Και ώρες δοκιμών ώστε να μην πάει κάτι στραβά.

20 Μαρτίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops