5 σημάδια ότι το eshop σου χρειάζεται ανακατασκευή άμεσα

   Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Χρειάζεται το ηλεκτρονικό σου κατάστημα αλλαγή ή ανακατασκευή;

Διάβασε παρακάτω τα σημαντικότερα σημάδια που σου δείχνουν ότι το eshop σου χρειάζεται άμεσα ανακατασκευή

 

1. Η εγκατάλειψη είναι δυσανάλογη των μετατροπών

Ένας σημαντικός δείκτης για να καταλάβουμε την κατάσταση της σελίδας είναι το ποσοστό εγκατάλειψης.Ενώ η αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να κριθεί από το ποσοστό μετατροπής. Έχει παρατηρηθεί ότι ένα eshop δείχνει την ανάγκη ανακατασκευής του όταν υπάρχει αύξηση του ποσοστού εγκατάλειψης χρηστών σε συνδυασμό με  μείωση του ποσοστού μετατροπής , δηλαδή των χρηστών που έκαναν αγορά. Τα δύο αυτά ποσοστά αν κριθούν και συγκριθούν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελούν σημαντικοί παράγοντες της απόδοσης & ποιότητας του eshop μας.

 

 

TIP: Μπορείς να ελέγξεις το bounce rate στο eshop σου βλέποντας το μενού Κοινό (Audience) -> Επισκόπηση (overview) και βάζοντας στο εύρος ημερομηνιών το χρονικό διάστημα που θέλεις και επιλέγοντας σύγκριση. Το conversion rate βρίσκεται στο μενού Μετατροπές (conversions) -> Ηλεκτρονικό Εμπόριο (ecommerce) -> Επισκόπηση (overview). Προτείνουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σύγκρισης (πάνω από 9 μήνες)
 

2. Το eshop σου δεν μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που δίνει η διαφήμιση σε Google Ads & Facebook Ads

Τα διαφημιστικά κανάλια αλλάζουν και εξελίσσονται ραγδαία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κοινού. Τα Google Shopping Ads, οι δυναμικές διαφημίσεις και η μείωση του κόστους απόκτησης πελάτη που δίνουν οι βελτιωμένοι αλγόριθμοι της Google & του Facebook, δεν χρησιμοποιούνται από ένα μεγάλο μέρος των eshops λόγω τεχνικών δυσκολιών, με αποτέλεσμα να χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της digital αγοράς.

3. To eshop σου δεν είναι 100% GDPR Compliant

 

Με τα πρώτα πρόστιμα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους το 2019 και στην Ελλάδα, το GDPR πλέον θεωρείτε κάτι αναγκαίο για τα eshops. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που δραστηριοποιείτε στην ΕΕ πρέπει να έχει την απαραίτητη δομή και ασφάλεια για να προστατέψει τα δεδομένα του και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών του. Ένα eshop που λειτουργεί με πρωτόκολλα ασφαλείας ενισχύει την εικόνα του και το αίσθημα της εμπιστοσύνης στους υποψήφιους πελάτες του ενώ αυξάνει σημαντικά το loyalty

 

4. Το eshop σου δεν είναι Mobile First

 

Διανύουμε την περίοδο του mobile first, όχι απλά του mobile friendly. Το ποσοστό των αγορών από κινητό τηλέφωνο σε πολλά πετυχημένα eshops αγγίζει το 70%. Σήμερα θεωρείτει αυτονόητο το eshop μας είναι mobile friendly & rensponsive, σημασία έχει να είναι σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί 100% τις ανάγκες των mobile users.

5. Το eshop σου αργεί πολύ ή κολλάει δυσκολεύοντας τους πελάτες

Ένα πολύ γρήγορo και εύκολο στη πλοήγηση eshop σημαίνει περισσότεροι πελάτες. Να μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να βρει εύκολα αυτό που ψάχνει στο eshop, και να μην αποθαρρυνθεί με καθυστερήσεις, bugs ή ένα “κακό” checkout. Υπολογίζεται πως το 45% των υποψήφιων πελατών σταματούν την ολοκλήρωση μιας αγοράς λόγω προβλημάτων στο checkout του eshop.

 

Αν πολλά από τα παραπάνω σημάδια ισχύουν και για το δικό σου eshop, επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις  γιατί να επιλέξεις την GIM για ανακατασκευή του eshop σου σήμερα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops