3 tips για να αναπτύξετε την επαγγελματική σας σελίδα στο LinkedIn αποδοτικά

   Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το LinkedIn είναι το πιο ευρέως γνωστό κοινωνικό δίκτυο όσον αφορά τους επαγγελματίες ανά τον κόσμο, τωρινοί και μελλοντικοί συνεργάτες, managers, directors και business owners αλληλεπιδρούν καθημερινά μοιράζοντας μοιράζοντας ιδέες, tips και νέα σχετικά με το area of expertise τους.

Με νούμερα που συνεχώς αυξάνονται, είναι αρκετά λογικό να θέλετε να εντάξετε και εσείς το LinkedIn στην digital φαρέτρα σας.

Πώς όμως μπορούμε να αναπτύξουμε σε followers την σελίδα μας, μένοντας ταυτόχρονα σε κοινό το οποίο είναι σχετικό με το δικό μας αντικείμενο;
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα διαβάσετε 3 tips που θα σας βοηθήσουν να πιάσετε τους στόχους ανάπτυξης που έχετε θέσει για την LinkedIn σελίδα σας, εισχωρωντας σε άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό για την επιχείρηση σας.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικότερα :

 

1. Networking

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο LinkedIn είναι αυτό του Networking. Το πρώτο βήμα, πριν προσελκύσουμε κάποιον για να μας ακολουθήσει στην επαγγελματική μας σελίδα, είναι να τον προσεγγίσουμε από το προσωπικό μας profile. Κατά γενική ομολογία είναι ευκολότερο να χτίσουμε μια πρώτη επικοινωνία με έναν χρήστη σε προσωπικό επίπεδο, παρά μέσα από μια “απρόσωπη” εταιρική σελίδα που μέχρι πρότινος δεν είχε καμία αλληλεπίδραση.

Δημιουργώντας και στήνοντας ένα προσεγμένο προσωπικό profile και ταυτόχρονα προσθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την προσωπική μας ταυτότητα (χώρος εργασίας, εκπαίδευση, εργασιακό background κλπ) μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, αυτό της αναζήτησης και εν δυνάμει σύνδεσης με άτομα γύρω από τον ευρύτερο χώρο της ενασχόλησής μας. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως όλοι οι χρήστες που συνδεόμαστε θα πρέπει να είναι σχετικοί με τον χώρο μας, ακόμα και δυνητικοί συνεργάτες. Το να συνδεθούμε με άτομα εκτός του πεδίου ενασχόλησής μας θα μας απομακρύνει από τον πρωταρχικό μας στόχο και θα μπερδέψει τους μελλοντικούς μας συνεργάτες.

Αφού λοιπόν έχουμε μπει στην διαδικασία των πρώτων request, φροντίζουμε να ανανεώνουμε τόσο την εταιρική μας σελίδα όσο και το προσωπικό μας profile με όσο το δυνατον πιο προσεγμένο περιεχόμενο. Θέλουμε κάθε χρήστης που συνδεόμαστε να βλέπει ότι είμαστε ενεργοί στην κοινότητα του LinkedIn όπως επίσης και στο αντικείμενό μας. Κατα την διάρκεια λοιπόν όλων αυτών των συνδέσεων είναι σημαντικό να συμμετέχουμε με σχόλια, likes ακόμα και προσωπικές συζητήσεις με τα περισσότερα άτομα που έχουν γίνει μέλος του δικτύου μας.

Τέλος από την στιγμή που έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε την απαραίτητη οικειότητα με τα Connection μας, μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, και να τους προσκαλέσουμε να ακολουθήσουν την εταιρική μας σελίδα.
Το LinkedIn στο κομμάτι των προσκλήσεων περιλαμβάνει ένα σύστημα credits, οπου κάθε μήνα σας δίνει συνολικά 100 Credits, όπου κάθε credit ισούται με μια πρόσκληση χρήστη να ακολουθήσει την σελίδα σας. Εάν ο χρήστης αποδεχτεί την πρόσκληση το credit σας επιστρέφετε, εάν όχι περιμένετε τον επόμενο μήνα που ανανεώνονται τα credits.

 

2. Groups

Σε κάθε Social Network τα groups είναι μια ενεργή κοινότητα, όπου μπορείτε να συνομιλήσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με άτομα από τον επαγγελματικό σας χώρο, να μαθαίνετε τα τελευταία νέα του industry σας αλλά και να κάνετε νέες γνωριμίες.

Αντίστοιχα μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο, που θα ενδιαφέρει τα μέλη του group, στην επαγγελματική σας LinkedIn σελίδα και να το κοινοποιήσετε και στο group. Έτσι καθαρά οργανικά θα καταφέρετε να συνδεθείτε με εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες επαγγελματίες του αντικειμένου σας χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση. Εάν είστε key opinion leader και στην κορυφή του αντικειμένου σας, το να δημιουργήσετε πολύτιμο περιεχόμενο θα εκτοξεύσει τα νούμερα της σελίδας σας.

 

3.Suggested Συζητήσεις

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα παραπάνω, ανά συχνά χρονικά διαστήματα, το linkedin θα σας προτείνει κάποιο σχετικό με το αντικείμενό σας, trending post στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε και να σχολιάσετε μέσα από την επαγγελματική σας σελίδα.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα του LinkedIn σας δίνει την επιλογή να τοποθετηθείτε μέσα από την σελίδα σας σε διάφορα σχετικά θέματα που αφορούν εσάς και τους ακόλουθούς σας, να απαντήσετε σε χρήστες και γενικότερα να δικτυωθείτε άμεσα με άτομα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα εργαλείο που εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να έχει φανταστικά αποτελέσματα.

Αυτά ήταν τα 3 tips που αν ακολουθήσετε η ανάπτυξη της επαγγελματικής σας σελίδας θα γίνει ταχύτερα και με ποιοτικό κοινό.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι το LinkedIn και η ανάπτυξη μιας σελίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση, θέλει να αφιερώσετε αρκετές ώρες στην δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου αλλά στο εποικοδομητικό networking , χτίζοντας σχέσεις με το στοχευμένο κοινό. Με το πέρασμα του χρόνου και ακολουθώντας με υπομονή τις παραπάνω πρακτικές, τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops