18 ασφαλείς τρόποι να προετοιμάσετε και να βελτιώσετε το site σας για τα Χριστούγεννα

   Χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και ειδικά φέτος ανοίγεται μια καλή ευκαιρία για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ώστε να αυξήσουν το τζίρο τους εν μέσω πανδημίας και άνθισης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Βέβαια, είναι πλέον πολύ αργά, για να κάνετε σημαντικές αλλαγές στον ιστότοπό σας ή να ξεκινήσετε εργασίες που θα βελτιώσουν σημαντικά τις κατατάξεις σας στις μηχανές αναζήτησης, αφού όλα αυτά θέλουν χρόνο για να αποδώσουν.

Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να κάνετε κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει την επισκεψιμότητα ή την κατάταξη του e-shop σας. Το SEO, η προσθήκη νέου περιεχομένου και οι βελτιώσεις στη δομή της ιστοσελίδας πρέπει να γίνονται καλύτερα σε πιο ήρεμες περιόδους, όταν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτήν τη στιγμή και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο. Κινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη επισκεψιμότητα και πωλήσεις και να προστατεύσουν τον ιστότοπό σας, αλλά ταυτόχρονα είναι απόλυτα ασφαλείς, χωρίς κανένα ρίσκο σε μια τόσο πολυάσχολη περίοδο.

Και όταν λέμε ασφαλείς, εννοούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε απώλεια κατατάξεων ή κάποια άλλη παράπλευρη απώλεια. Ας δούμε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Εντοπισμός & διόρθωση σφαλμάτων

Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, για να προετοιμαστείτε για την αύξηση του traffic την περίοδο των γιορτών είναι να διορθώσετε τα σφάλματα που τυχόν εμφανίζονται στον ιστότοπό σας.

Ξεκινήστε την ανίχνευσή του με κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα, ώστε να εντοπίστε τα ζητήματα που ανακύπτουν σε κάθε σελίδα. Σελίδες που δεν υπάρχουν, τυπογραφικά λάθη, broken links και εικόνες παρέχουν μια κακή εμπειρία χρήστη που δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάταξης.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Αναζητήστε σφάλματα, όπως 404 errors, ανακατευθύνσεις, διπλό περιεχόμενο και γραμματικά λάθη

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Αρκετά ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Δεν θα μπορούσε να συμβεί τίποτα κακό, αφού απλά βελτιώνετε την εμπειρία χρήστη στον ιστότοπο.

Ορισμένα κοινά προβλήματα που εντοπίζονται σε πολλά sites είναι ο ίδιος τίτλος σε πολλές σελίδες, πολλαπλά H1 σε μία σελίδα, τίτλοι και meta descriptions που ξεπερνούν το όριο των χαρακτήρων. Πρόκειται για προβλήματα, τα οποία στα τόσα χρόνια που κάνουμε SEO δεν έχουμε δει ποτέ να επηρεάζουν τις κατατάξεις, όταν διορθώνονται. Αντίθετα, μπορούν να τις βελτιώσουν σημαντικά.

2. Αναζητήστε σφάλματα στο Google Search Console & το Bing Webmaster Tools

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο έως δύσκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Εάν μια μηχανή αναζήτησης επισημαίνει κάποιο σφάλμα, είναι ασφαλές να το διορθώσετε.

Ελέγξτε τα διάφορα στοιχεία στο Google Search Console και στο Bing Webmaster Tools και διορθώστε τα σφάλματα που επισημαίνονται.

Πολύ συχνά προβλήματα είναι σφάλματα με τα δομημένα δεδομένα, τα οποία δεν είναι πάντα εύκολο να διορθωθούν. Σε πολλές περιπτώσεις, θα χρειαστείτε προγραμματιστή, ειδικά αν τα ζητήματα αυτά αφορούν πολλές σελίδες ή τα δεδομένα αντλούνται από μια βάση δεδομένων.

Πάντως, το να διορθώσετε τέτοιου είδους σφάλματα, μόνο να βοηθήσει τον ιστότοπο μπορεί και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να τον βλάψει.

3. Διορθώστε σφάλματα και παραλείψεις και προσθέστε τον ιστότοπο στη λίστα HSTS Pre-Load

Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Η διόρθωση σφαλμάτων γενικά θα βοηθήσει, δεν θα βλάψει έναν ιστότοπο.

Η λίστα προ-φόρτωσης HSTS είναι μια λίστα από domain names που πρέπει να φορτωθούν μέσω HTTPs και όχι HTTP. Εάν έχετε μεταβεί πλήρως σε HTTPS στον ιστότοπό σας (όπως πρέπει), τότε θα πρέπει να βρίσκεστε στη λίστα Pre-Load HSTS.

Οι web browsers έχουν αυτήν τη λίστα ενσωματωμένη στον κώδικα του προγράμματος περιήγησης, οπότε δημιουργείται περισσότερη εμπιστοσύνη, εάν ο ιστότοπός σας περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

Κάτι τέτοιο σας βοηθά επίσης να διορθώσετε σφάλματα και παραλείψεις δεδομένων, καθώς, για να πληροίτε τα κριτήρια εισαγωγής στη λίστα, θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει σωστά το site σας.

Μεταβείτε στο HSTSPreload.org και εισαγάγετε το domain σας. Ελέγξτε την κατάσταση και την καταλληλότητα του site. Είναι πιθανό αρχικά να μην πληροίτε τις προϋποθέσεις. Διορθώστε τα σφάλματα και, στη συνέχεια, υποβάλετε το domain σας για καταχώριση.

Αν το site σας χρησιμοποιεί Cloudflare, τότε είναι σχετικά εύκολο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, ενεργοποιώντας στον πίνακα ελέγχου του Cloudflare τη σελίδα HSTS και ελέγχοντας όλες τις ρυθμίσεις. Αντίθετα, αν τα κάνετε όλα χειροκίνητα στο web server, τότε η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη.

Βελτίωση της παράδοσης email

Πρόκειται για το ζήτημα εάν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν αποστέλλονται από το domain σας, παραδίδονται όντως στους παραλήπτες.

Υπάρχουν διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να ελέγξετε, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Για να δούμε παρακάτω πώς θα σιγουρευθείτε ότι οι ρυθμίσεις email του domain σας είναι σωστές.

4. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του domain σας έχουν ρυθμιστεί σωστά

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο έως δύσκολο

Βαθμός ασφάλειας: Αρκετά ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί στη συνολική ορατότητα του site, αφού απλά βελτιώνετε τη δυνατότητα παράδοσης email.

Στις ρυθμίσεις DNS (Domain Name System Settings) υπάρχουν συγκεκριμένες καταχωρήσεις που αφορούν το traffic και το κατευθύνουν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις. Για το email, υπάρχει ξεχωριστή διεύθυνση IP, ενώ υπάρχουν και τύποι εγγραφών ασφάλειας, όπως εγγραφές DMARC, DKIM και SPF που πρέπει να προστεθούν.

Αν δεν προστεθούν αυτές οι εγγραφές στο DNS του domain name σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε ή δεν θα στέλνετε email. Αν, όμως, υπάρχουν αυτές οι ρυθμίσεις, τότε το email, όταν αποστέλλεται σε κάποιον, θα θεωρείται πιο έμπιστο και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παραδοθεί στον παραλήπτη του και να μην μεταβεί αυτόματα στα Ανεπιθύμητα Μηνύματα (spam folder).

Μάλιστα, ορισμένα domains αποκλείονται εάν έχουν ιστορικό αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων και οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται από αυτά δεν φτάνει στους παραλήπτες του.

5. Ελέγξτε εάν το domain σας βρίσκεται σε email blacklists

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Δεν θα μπορούσε να συμβεί τίποτα κακό, καθώς θα έχετε απλά τη δυνατότητα να αφαιρέσετε το domain σας από τη μαύρη λίστα, κάτι που θα βοηθούσε τη λήψη τους από τους παραλήπτες των email σας.

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία, για να το ελέγξετε, όπως το MXToolbox, και μάλιστα είναι πολύ απλή η διαδικασία, αφού απλώς εισάγετε το domain name σας και το εργαλείο ελέγχει αν αυτό είναι σε κάποια μαύρη λίστα και ποια είναι αυτή.

Ύστερα, μπορείτε να αναζητήσετε στη Google, για παράδειγμα, “spamhaus DBL remove” ή “spamhaus DBL blacklist remove” και θα βρείτε συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πώς θα καταργήσετε το domain σας από τη λίστα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εργαλείο μπορεί να σας πει γιατί το domain σας βρίσκεται στη μαύρη λίστα, ώστε να μπορείτε να το επιδιορθώσετε, προτού ζητήσετε την κατάργησή του.

Ανάκτηση χαμένης επισκεψιμότητας και συνδέσμων

Ένα από τα ασφαλέστερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και δεν θα έχουν αρνητική επίδραση στο traffic και τις κατατάξεις είναι η ανάκτηση της χαμένης επισκεψιμότητας.

6. Βρείτε παλιές σελίδες και αναβιώστε τις ή κάντε 301 redirects σε live σελίδες

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Αρκετά ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Η κατάταξη θα μπορούσε να επηρεαστεί, εάν οι σελίδες στο site σας έχουν κακούς συνδέσμους. Άρα, το να τους διορθώσετε μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Πρόκειται για μια ασφαλή πρακτική, καθώς οι σελίδες υπήρχαν ήδη στο site. Η ιδέα εδώ είναι ότι θέλετε να βρείτε σελίδες που κέρδιζαν traffic ή σελίδες 404 που έχουν links.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι οι σελίδες που σχετίζονται με τη Black Friday ή τη Cyber ​​Monday. Αν έχετε μια τέτοια σελίδα από παλαιότερα, βρείτε αυτές τις σελίδες και ανακατευθύνετέ τις στην πιο πρόσφατη σελίδα. Ο στόχος πρέπει να είναι η χρήση της ίδιας διεύθυνσης URL κάθε χρόνο.

Οι διευθύνσεις URL παλιών σελίδων είναι πιθανό να οδηγήσουν σε 404 errors, όμως ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά links που στέλνουν σε αυτές. Προτού αναβιώσετε αυτές τις σελίδες και / ή ανακατευθύνετε σε μια νέα σελίδα, θα πρέπει να ελέγξετε αυτούς τους συνδέσμους.

7. Βρείτε ορφανές σελίδες που εξακολουθούν να πετυχαίνουν κατατάξεις και συνδέστε τις στη δομή του site

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο έως δύσκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί.

Η ιδέα εδώ είναι να βρείτε σελίδες οι οποίες κατατάσσονται στα οργανικά αποτελέσματα και οι οποίες δεν είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στη δομή του ιστότοπου.

Εάν η σελίδα έχει ήδη ευρετηριαστεί και έχει επισκεψιμότητα, αλλά δεν έχει links από τη δομή του site, πιθανώς γιατί ξεχάσατε να την αναφέρετε, όπως π.χ. ένα παλιό άρθρο, τότε η σύνδεσή της από κάποιο σημείο στον ιστότοπο μόνο να βοηθήσει μπορεί τη σελίδα.

Μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα για να ενισχύσετε τη σελίδα:

  • Στείλτε της link από ορισμένες σελίδες (ή τοποθετήστε το link στην πλοήγηση αν αυτό ενδείκνυται).

  • Εναλλακτικά, εάν δεν προσφέρετε πλέον αυτήν την υπηρεσία ή το θέμα της σελίδας δεν είναι πλέον κατάλληλο για το site σας, μπορείτε να την ανακατευθύνετε σε άλλη σελίδα του site.

Πώς μπορείτε να βρείτε αυτές τις ορφανές σελίδες; Πέρα από κάποια εργαλεία, τα οποία ωστόσο δεν είναι τόσο ακριβή, μπορείτε να το κάνετε και χειροκίνητα. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης, για να κάνετε crawl στο site και εξάγετε μια λίστα με όλες τις διευθύνσεις URL από την ανίχνευση.

Ύστερα, φτιάξτε από το Google Search Console μια λίστα με όλες τις διευθύνσεις URL που κατατάσσονται στα οργανικά αποτελέσματα, στη συνέχεια συγκρίνετε τις δύο λίστες. Εάν υπάρχουν σελίδες που κατατάσσονται και οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα διευθύνσεων URL από το crawl στο site, τότε πρόκειται για μια ορφανή σελίδα.

Μόλις αποκτήσετε τη λίστα των ορφανών διευθύνσεων URL, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα συνδέσετε τις σελίδες με τον υπόλοιπο ιστότοπο, θα ανακατευθύνετε αυτές τις σελίδες ή θα τις διαγράψετε.

8. Βρείτε σελίδες με 404 errors, επαναφέρετε το περιεχόμενο σε αυτές τις σελίδες ή ανακατευθύνετέ τις σε υπάρχουσες σελίδες

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα άσχημο δεν μπορεί να συμβεί.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα ανίχνευσης και αναζητήστε σελίδες που έχουν 404 σφάλματα. Αποφασίστε τι θα κάνετε με αυτά: Ή θα επαναφέρετε το περιεχόμενο σε αυτές, ή θα ανακατευθύνετε τις σελίδες σε άλλη σελίδα του site ή θα διορθώσετε τους συνδέσμους που οδηγούν σε αυτές τις σελίδες.

Μπορεί να πρέπει να διορθώσετε τους συνδέσμους, αν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στο URL ή να καταργήσετε το σύνδεσμο, επειδή η σελίδα έχει καταργηθεί ή μπορεί το σφάλμα 404 να βρίσκεται σε μια εικόνα ή σε ένα αρχείο PDF.

Το σημαντικό είναι να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα το συντομότερο.

9. Ελέγξτε τα links προς το site σας, βρείτε συνδέσμους που οδηγούν σε σελίδες που δεν υπάρχουν και αναβιώστε αυτές τις σελίδες ή ανακατευθύνετέ τις σε τρέχουσες σελίδες

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί.

Με ένα εργαλείο για ανεύρεση των backlinks, δείτε τα links που στέλνουν στο site σας. Σχετικά με τα links που στέλνουν σε σελίδες με 404 σφάλματα, θα πρέπει να αποφασίσετε αν αξίζει να αναβιώσετε αυτές τις σελίδες, να τις ανακατευθύνετε σε τρέχουσες σελίδες ή απλώς να τις αφήσετε να υπάρχουν.

Εάν μπορείτε να αναβιώσετε αυτές τις σελίδες, τότε είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Εάν πρόκειται για παλιό περιεχόμενο, τότε μπορείτε να ανακατευθύνετε αυτές τις διευθύνσεις URL σε άλλες σελίδες.

Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό κριτήριο στην απόφασή σας είναι η ποιότητα των backlinks.

10. Ελέγξτε τις εσωτερικές ανακατευθύνσεις στο site σας σε διαφορετικές εκδόσεις του

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί.

Βεβαιωθείτε ότι ανακατευθύνετε σωστά από την έκδοση HTTP στην έκδοση HTTPS του ιστότοπού σας με 301 redirect με όσο το δυνατόν λιγότερες ανακατευθύνσεις.

Για παράδειγμα, όταν πληκτρολογείτε http://… γίνεται ανακατεύθυνση στο http://www… και στη συνέχεια στο https://www… ή μεταβαίνει κατευθείαν στο τελευταίο, όπως είναι το σωστό; Ένα χρήσιμο εργαλείο για να κάνετε τον έλεγχο είναι το www.redirect-checker.org.

Προστασία του site και του domain

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να χάσετε τον ιστότοπό σας ή το domain name σας κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου, όπως αυτή των γιορτών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσμενή περίσταση, αφού θα χάσετε όλη την επισκεψιμότητα και τις κατατάξεις σας και συνεπώς και τα έσοδά σας.

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας και το domain name σας.

11. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του site

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο έως μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα απολύτως.

Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του site σας τακτικά, ιδανικά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία και plugins που αυτοματοποιούν αυτή τη διαδικασία.

Καλό είναι, πάντως, να κάνετε και ένα μη αυτοματοποιημένο αντίγραφο ασφαλείας και να το κατεβάζετε σε ξεχωριστό σκληρό δίσκο, για να είστε πλήρως καλυμμένοι.

Μια άλλη επιλογή είναι επίσης να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του cPanel.

12. Διατηρήστε τα plugins και τα themes ενημερωμένα – Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί.

Χρησιμοποιείτε το WordPress για το site σας; Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των plugins και των themes.

Συχνά, αυτές οι ενημερώσεις προορίζονται για λόγους ασφαλείας, οπότε η ενημέρωση πρέπει να εκτελείται άμεσα.

13. Ελέγξτε το site σας για ιούς ή κακόβουλα προγράμματα

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί, αφού το πραγματικά αρνητικό είναι ο ιστότοπός σας να περιέχει κακόβουλο λογισμικό και να μην το διορθώσετε.

Συνιστούμε τη σάρωση του ιστότοπου για ζητήματα ασφαλείας και κακόβουλο λογισμικό και αφαίρεσή του, αν ανευρεθούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Εάν το site διαθέτει κακόβουλο λογισμικό, τότε τα προγράμματα περιήγησης στον ιστό ενδέχεται να αποκλείσουν τους επισκέπτες ή να τους προειδοποιούν για το ζήτημα, κάτι που θα οδηγήσει σε σαφή μείωση της επισκεψιμότητας.

Πάντως, αν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας, πιθανότατα θα εμφανιστεί στο Google Search Console.

14. Προσθέστε CDN & DDOS

Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί εφαρμόζοντας αυτή τη συμβουλή.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε CDN (Content Delivery Network), τότε χάνετε λύσεις που θα χρειαστείτε στην περίπτωση που γίνει επίθεση DDOS (Denial of Service) στο site σας, κάτι που μπορεί να συμβεί αρκετά συχνά σε μια πολυάσχολη περίοδο.

Η χρήση ενός CDN μπορεί να σας βοηθήσει να φορτώσετε τις σελίδες σας πιο γρήγορα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση στον ιστότοπό σας. Το Cloudflare και το Bitmitigate είναι οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές.

15. Ελέγξτε το WHOIS του domain σας και εγγραφείτε για μερικά ακόμη χρόνια

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί με την ανανέωση του domain name. Αντίθετα, το πρόβλημα ξεκινάει αν δεν το ανανεώσετε.

Ελέγξτε χειροκίνητα το WHOIS του domain name σας και κοιτάξτε συγκεκριμένα την ημερομηνία λήξης του, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα λήξει κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.

Ωστόσο, εάν θέλετε περισσότερη προστασία από σφάλματα διαχείρισης ή αποτυχία ανανέωσης, σας συνιστούμε να καταχωρίσετε το domain name για κάποια χρόνια από εδώ και στο εξής.

16. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα δεδομένα στο WHOIS είναι σωστά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί. Αντίθετα, θα σας προστατεύσει από το να χάσετε την κυριότητα του domain σας.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία επικοινωνίας στο domain name σας είναι σωστά. Το ICANN απαιτεί το domain name σας να έχει τις σωστές πληροφορίες, διαφορετικά μπορεί να χάσετε την κυριότητά του, αφού κάποιος θα μπορούσε να υποβάλει καταγγελία στο WHOIS εάν οι πληροφορίες είναι λανθασμένες.

17. Εφαρμόστε DNSSEC στο domain σας

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο

Βαθμός ασφάλειας: Πολύ ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί. Το DNS σας δεν θα παραβιαστεί.

Η εφαρμογή του DNSSEC είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι πληροφορίες DNS αποστέλλονται μέσω ασφαλούς μεθόδου στο διαδίκτυο, όταν το DNSSEC είναι ενεργοποιημένο για το domain name σας.

Κρυπτογραφείτε ήδη μέρος του site σας με τη ρύθμιση HTTPS, όμως οι πληροφορίες DNS δεν είναι κρυπτογραφημένες, εκτός εάν ενεργοποιήσετε το DNSSEC.

18. Βελτιώστε την ταχύτητα του site σας

Βαθμός δυσκολίας: Μεσαίο έως δύσκολο

Βαθμός ασφάλειας: Ασφαλές

Τι θα μπορούσε να συμβεί: Τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί. Με τη βελτίωση αυτή οι σελίδες του site θα φορτώνονται πιο γρήγορα από πριν, κάτι που οδηγεί σε καλύτερη εμπειρία χρήστη και υψηλότερες κατατάξεις.

Βεβαίως, για να είναι απόλυτα ασφαλής αυτή η βελτιστοποίηση, θα πρέπει οποιεσδήποτε αλλαγές να μην έχουν σχέση με τη δομή και το design της ιστοσελίδας.

H βελτιστοποίηση των εικόνων και η μετακίνηση του ιστότοπου σε έναν πάροχο CDN είναι εύκολες και ασφαλείς αλλαγές που μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης, σας προτείνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο βελτιστοποίησης του site ως προς τα Core Web Vitals.

 

Όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι ασφαλείς και θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επισκεψιμότητα και τις κατατάξεις σας χωρίς να ρισκάρετε να χάσετε τίποτα. Έτσι, είναι ιδανικές για μια πολυάσχολη εποχή του χρόνου, όπως αυτή που έρχεται τις επόμενες εβδομάδες.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία Άρθρα

   Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτόΑς ρίξουμε μια ματιά στο πως η Google επεξεργάζεται τις αναζητήσεις μας. Κατ’ αρχάς, η Google έχει ως στόχο να παρέχει

17 Απριλίου, 2024

Το πιο γνωστό ελληνικό βιβλίο για κερδοφόρα E-Shops